Radio 2 tuindag: groener en duurzamer dan ooit

dinsdag 30 april 2019 - 16:16
Woensdag 1 mei openen om 08.00 de deuren van Bokrijk voor onze Tuindag. Het thema is dit jaar duurzaamheid. Want ook in de tuin is het belangrijk te denken aan een betere planeet.

“Een volledig plasticvrij evenement is niet haalbaar, maar we willen wel het gebruik van eenmalige verpakkingen beperken en tegelijkertijd meer bewustwording creëren bij de bezoekers” zegt Igor Philtjens van Domein Bokrijk.

Kom met de trein, al carpoolend of met de fiets

Bokrijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een eigen station. Het station is op 5 minuten stappen van het domein.

Ook met de fiets is het park makkelijk te bereiken. De mooiste manier om Bokrijk te bereiken, is via het prachtige ‘Fietsen door het water’. Een fietspad dwars door een grote vijver. Er is een overdekte fietsenstalling op parking 1 en parking 2. Deze stalling is uitgerust met oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Kom je toch met de wagen? Aarzel niet om te carpoolen. Met Radio 2 uit je speakers wordt dat een gezellige trip!

Neem zelf een zak mee of gebruik de Radio 2-totebag

Iedereen die zijn eigen herbruikbare zakken of bakken meebrengt om de gekochte planten te vervoeren, maakt kans op leuke prijzen. Heb je geen geschikte zak? Dan kan je op de stand van Limburg.net terecht voor een mooie herbruikbare tas.

Ook Radio 2 deelt aan de ingang van de tuindag Radio 2-totebags uit. Zo heb je een handige zak voor al je bloemen en planten en toon je dat je trots lid bent van de Grootste Familie.

Warm weer? Neem een drinkbus mee

Hoe minder afval, hoe beter! Breng dus zelf een drinkbus mee, zo hoef je geen wegwerpflesjes te gebruiken. Op de Tuindag kan je ook drank kopen. De foodtrucks werken met herbruikbare bekers en duurzame verpakkingen.

Ook de lezingen en workshops staan in het teken van duurzaamheid. Verdiep je in het kringlooptuinieren of ‘Start to kip’ en kom er te weten hoe jij de afvalberg kan verkleinen door je eigen afvalverwerker in huis te halen. Kippen zijn immers dol op keukenrestjes, onkruid en gras.

De Radio 2 Tuindag vindt plaats aan het Openluchtmuseum en is gratis toegankelijk van 8u. tot 18u. Een parkingticket kost op 1 mei 7 euro.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!