de madammen
Recept: bladerdeeg met vanille-ijs, appeltjes en tijm
Heerlijke romig vanille-ijs met warme appeltjes is natuurlijk dé perfecte combinatie voor een winters dessert. Maar Messy Chef Jelle Beeckman werkt het af met een verrassende toets: tijm!
Dit heb je nodig
- 1 vel bladerdeeg
- Paar takjes tijm
- 1 eetlepel kaneel
- 2 appels
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels bruine suiker
- 5 eetlepels water
- 1 ei
- Snufje zout
- 1 pot vanille ijs
Aan de slag!
- Verwarm de oven op 200 graden
- Rol het bladerdeeg uit. Prik er gaatjes in met een vork, smeer wat eigeel over het deeg voor een mooie blinkende kleur van het deeg en kruid met een snufje zout. Bak 15 à 20 minuten.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Smelt de boter en bak de appels. Voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren. Kruid met kaneel en voeg ook het water toe. Werk af met een takje tijm.
- Serveer het ijs met de warme appeltjes en de bladerdeegpakketjes. Werk af met een takje tijm.
Nog meer kookinspiratie nodig?
Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!