de madammen
Recept: butternutsoep met granola
di 15 dec. - 3:00
Een heerlijke pompoensoep mag niet ontbreken tijdens de herfst en winter. Messy Chef Jelle Beeckman werkt 'm af met wat knapperige granola.
Dit heb je nodig
- 1 butternut
- 1,5 l bouillon (kip of groente)
- 2 uien
- 1 teen look
- 250 ml room
- Klontje boter
- 6 eetlepels granola (zonder fruit)
- Paar takjes bieslook
- Peper en zout
- olijfolie
Aan de slag! (25 min.)
- Snijd de butternut in stukken. Je hoeft ze niet te schillen. De pitten gooien we weg. Snijd de ui in stukken en pel de look.
- Zet een hoge pot op het vuur. Smelt daarin een klont boter. Voeg de pompoen, volledige teen look en de grove stukken ui toe. Kruid met 1 theelepel zout. Als de pompoen mooi gekleurd is, blus dan met de bouillon. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken tot de stukken zacht zijn.
- Mix de soep en roer er 200 ml room door.
- Snijd de bieslook fijn.
- Serveer de soep en werk af met wat granola, de bieslook, een streepje room en een paar druppels olijfolie.