Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Recept: crumble van witte chocolade met mascarpone en frambozencoulis

radio2 kerst

za 12 dec. - 5:42

Heb je nog plaats voor dessert? Messy Chef Jelle Beeckman en Cathérine Vandoorne toveren een heerlijk nagerecht met witte chocolade op tafel dat klaar is op een kwartier tijd.
crumble van witte chocolade met mascarpone en frambozencoulis
© Radio2

Dit heb je nodig

  • 350 gram mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram rood fruit (diepvries)
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 latten witte chocolade
  • Materiaal: vel bakpapier
  • Paar blaadjes verse munt

Aan de slag (15 minuten)

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Breek de chocolade in twee en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 6,5 minuten in de oven. Haal uit en laat afkoelen tot wanneer de chocolade hard is. Snijd in stukken.
  • Meng de vanillesuiker onder de mascarpone.
  • Warm het rood fruit op in een pannetje samen met 2 eetlepels suiker tot wanneer je een mooie compote hebt. Giet in vier glaasjes, laat afkoelen.
  • Giet daar vervolgens de mascarpone op. Werk af met de crumble van witte chocolade en munt.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet