Recept: lekkere knapperige witte asperges op de barbecue

donderdag 4 juni 2020 - 12:24
Foto: Getty
Een lekker gerecht voor op de barbecue, laat de zomer maar komen!

Dit heb je nodig

  • 4 asperges per persoon
  • Peper en zout
  • 1 citroen
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje verse bladpeterselie
  • Klein bosje verse basilicum
  • 50 ml olijfolie
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • Grote homp wit brood

Aan de slag

  1. Schil de asperges, kruid met peper en zout en wrijf ze in met olie.
  2. Gril ze op de barbecue op een zacht vuur tot wanneer je er makkelijk met een mesje doorheen kan.
  3. Doe de look samen met de olijfolie, sap van een citroen, peterselie, basilicum, ansjovis en kappertjes in een mixer en mix tot een gladde saus.
  4. Snijd of trek een paar grote stukken van het brood, giet er wat van de olie van de tomaatjes over en gril ze krokant. Snijd terwijl de zongedroogde tomaatjes in fijnere blokjes.
  5. Presenteer de witte asperges op een bord. Werk af met een beetje van de salsa, de grote stukken krokant brood en de zongedroogde tomaatjes.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!