Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Recept: salade van rauwe asperges, frisse radijs, verse geitenkaas en maatjesharing

In de keuken

vr 18 nov. - 8:21

Asperges rauw, licht gemarineerd combineren het zoet en het bitter. Met frisse producten als geitenkaas en maatjes til je ze naar een hoger niveau. Rauwe asperges puur met een kruidensalade en frisse vinaigrette zijn eveneens top.
Recept: salade van rauwe asperges, frisse radijs, verse geitenkaas en maatjesharing
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 10 AA asperges
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 eetl verse korianderblaadjes
  • 1 eetl mosterdcress
  • 2 dikke tomaten
  • 4 eetl mosterdzaad
  • 250 g verse plattekaas van geitenmelk
  • 4 maatjesharingen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Sushi-azijn
  • Limoensap
  • Kruidensalade

Aan de slag!

Kruid de plattekaas met peper en zout en laat uitlekken in een kaasdoek zodat de massa steviger wordt.

Snijd de asperges in zeer dunne linten en meng met dunne plakjes radijs, kleine blaadjes van de radijs, korianderblaadjes en mosterdcress. Kruid met olijfolie, sushi-azijn, limoensap, peper en zout.

Snijd de tomaten in vieren, haal het vruchtvlees eruit en meng dit met olijfolie, peper en zout.

Kook het mosterdzaad gaar in water met wat sushi-azijn.

Verdeel de tomaat en maatjesharing over borden samen met enkele quenelles geitenkaas en mosterdzaadjes. Leg bovenop een frisse kruidensalade.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet