Recept: salade van rauwe asperges, frisse radijs, verse geitenkaas en maatjesharing

donderdag 13 mei 2021 - 11:01
Asperges rauw, licht gemarineerd combineren het zoet en het bitter. Met frisse producten als geitenkaas en maatjes til je ze naar een hoger niveau. Rauwe asperges puur met een kruidensalade en frisse vinaigrette zijn eveneens top.

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 10 AA asperges
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 eetl verse korianderblaadjes
  • 1 eetl mosterdcress
  • 2 dikke tomaten
  • 4 eetl mosterdzaad
  • 250 g verse plattekaas van geitenmelk
  • 4 maatjesharingen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Sushi-azijn
  • Limoensap
  • Kruidensalade

Aan de slag!

Kruid de plattekaas met peper en zout en laat uitlekken in een kaasdoek zodat de massa steviger wordt.

Snijd de asperges in zeer dunne linten en meng met dunne plakjes radijs, kleine blaadjes van de radijs, korianderblaadjes en mosterdcress. Kruid met olijfolie, sushi-azijn, limoensap, peper en zout.

Snijd de tomaten in vieren, haal het vruchtvlees eruit en meng dit met olijfolie, peper en zout.

Kook het mosterdzaad gaar in water met wat sushi-azijn.

Verdeel de tomaat en maatjesharing over borden samen met enkele quenelles geitenkaas en mosterdzaadjes. Leg bovenop een frisse kruidensalade.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!