Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Recept: visschotel met pommes duchesse

In de keuken

ma 17 apr. - 4:40

Een heerlijke ovenschotel met vis, laat het smaken!
visschotel
© foto: Dagelijkse Kost

Dit heb je nodig

  • 200 g witte vis
  • 8 scampi (gepeld)
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 1 prei
  • 1 teen look
  • 2 wortelen
  • 50 g gruyère kaas
  • 100 ml visbouillon
  • 250 ml melk
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • een halve citroen
  • 400 g diepvries pommes duchesse
  • Peper en zout
  • Fijngehakte bieslook

Aan de slag

  • Zet de oven op 180 graden.
  • Laat de pommes duchesse ontdooien.
  • Schil de wortels, snijd ze in lange plakken en vervolgens in fijne blokjes. Snijd de prei in fijne ringen.
  • Bak de groenten in de boter op een zacht vuurtje. Voeg de geperste look toe. Kruid met peper en zout.
  • Strooi de bloem erover en blus met de bouillon en melk. Roer goed tot je saus indikt en geen klonters bevat. Werk af met de mosterd en een paar druppels citroensap.
  • Snijd de vis in gelijke stukken en leg ze in een ovenschaal samen met de scampi. Giet er de erwten bij. Giet de saus in de ovenschaal over de vis en leg er de pommes duchesse op.
  • Strooi de kaas erover en plaats 20 à 25 min in de oven tot wanneer je een gouden korstje hebt.
  • Serveer en werk af met fijngesneden bieslook.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet