Riet Muylaert over haar tattoo:"Het is een symbool voor proberen licht in het leven te staan"

dinsdag 12 oktober 2021 - 08:21
Tegenwoordig gaat ze door het leven als RIET. Daarvoor kenden we haar als JackoBond. Achter beide alter ego's schuilt singer-songwriter Riet Muylaert. Samen met Anja Daems bladert ze door haar fotoalbum.

Als je moeder er niet meer is

Onlangs stierf de mama van Riet, in volle coronaperiode. De laatste 5 dagen van haar leven bracht ze alleen door in het ziekenhuis. De gedachte dat hun mama alleen afscheid nam van dit leven, verwerken Riet en haar zus op een andere manier.

Als Riet deze foto bekijkt maakt ze zich de bedenking dat haar mama hen toch goed heeft opgevoed of zoals ze zelf zegt : "het toch goed heeft gedaan". 

Kleien

Riet Muylaert heeft naast de muziek, een andere passie. 5 jaar geleden begon ze te werken met klei: een hobby die stilaan een beroep aan het worden is. 

"Als je niet in het hier en nu zit bij de klei, mislukt het"

Tattoo

Riet Muylaert liet een paar jaar geleden een pluim achter haar oor tatoeëren. "De pluim staat symbool voor proberen licht in het leven te staan."

Aardbeien in januari

Onlangs stelde Riet Muylaert haar nieuwste album voor: 'Aardbeien in januari'.  Voor het album werkte ze samen met onder meer Raf Walschaerts van Kommil Foo. Maar in haar album komen nog veel bekende gezichten voor ...

Vermoeden van talent

Riet Muylaert stond op haar vierde al te zingen op de salontafel. Toch ging ze eerst Germaanse filologie studeren voor toegangsexamen durfde te doen aan  studio Herman Teirlinck. "Ik werd aangenomen omdat er vermoeden van talent was."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!