![Afbeelding van het programma: de madammen](https://images.vrt.be/air_programs/2022/07/18/8eccff30-06c0-11ed-b07d-02b7b76bf47f.png)
de madammen
Zo maakt Roger Van Damme een verjaardagstaart
vr 19 apr. - 6:18
Verjaardagsfeestje gepland? Serveer een klassieker van formaat: een slagroombiscuit met vers fruit! Met dit recept van toppatissier Roger Van Damme wordt het een feestje om duimen en vingers bij af te likken.
![](https://cds.vrt.radio/sites/default/files/styles/article_header_mobile/public/20/legacy/2019-09/GettyImages-156337334.jpg?rnd=664327df&itok=nK2X_Ttd)
Dit heb je nodig
Voor de biscuit:
- 8 eieren
- 240 gram patisseriebloem
- 240 gram kristalsuiker
- 40 gram boter
Voor de versiering:
- 1 liter slagroom
- 50 gram kristalsuiker
- aardbeienconfituur
- veel vers fruit naar smaak
- verjaardagskaarsjes
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 165°C. Klop de eieren los en roer de suiker erdoor. Verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur tot 50°C zodat de suiker goed versmelt met de eieren.
- Giet het mengsel over in de mengkom van een keukenrobot en klop tot een witte smeuïge massa. Giet over in een andere grote kom.
- Smelt de boter op een zacht vuur. Meng de bloem onder het eiermengsel en roer de gesmolten boter erdoor. Giet het beslag in een beboterde springvorm en bak 35 minuten in de oven.
- Haal de biscuit uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster. Klop ondertussen de slagroom op met 50 g suiker. Snijd de biscuit overlangs door in 3 delen.
- Bestrijk het onderste deel van de biscuit met aardbeienconfituur en leg het middelste deel er terug op. Bestrijk dit deel met opgeklopte slagroom en leg het bovenste deel er terug op. Strijk de taart helemaal in met slagroom en maak mooi glad.
- Klop de rest van de slagroom nog een beetje stijver en spuit hiermee toefjes op de bovenkant van de taart. Werk af met veel vers fruit.
- Kaarsjes erop, uitblazen en smullen maar! Gelukkige verjaardag!