Sabine Hagedoren in de nieuwe podcast 'De Allereerste Keer': "Ik duid in het begin van de week de dagen aan wanneer ik ga sporten, en dan doe ik het ook echt!"

donderdag 21 januari 2021 - 14:43
Heb jij al eens geluisterd naar onze nieuwste podcast ‘De Allereerste keer’? Daarin geven drie bekende mensen hun trucjes om uit de zetel te geraken en aan sport te doen. Jelle Cleymans, Sabine Appelmans en ook onze eigenste weervrouw: Sabine Hagedoren. Sabine tennist al 10 jaar en heeft verschillende trucjes om uit haar zetel te komen.

Sporten in groep

“Ik tennis, want het helpt om een sport te doen samen met anderen. In mijn geval tennis je met vier, dat is een dubbelspel. Dat wil zeggen dat er nog drie andere dames staan te wachten op mij. Je wil hen niet in de steek laten en dat maakt dat je toch uit je zetel komt, ook al is het buiten guur en koud, en heb je niet veel zin. En je weet ook dat je je erna toch een pak beter voelt. Als je dan even de zetel uitkomt, heb je na een kwartier het plezier van het spelen en achteraf het plezier van een glaasje te drinken. Dat is ook altijd plezant hé! Dat maakt dus dat je het toch doet en het toch volhoudt. Als je iets minder die zelfdiscipline hebt, is het belangrijk dat je iets kiest in groep.”

“Ik sport in groep met ons groepje de ‘pink lady’s’. Wij dragen al eens roze pakjes, of soms is het eens een andere kleur. We zijn een interclubploeg, dus mooie pakjes dragen hoort er ook bij. Ik hoop dat dit jaar de interclub wél mag doorgaan, vorig jaar was dat niet het geval. Als we mogen spelen, hebben we graag ook een mooi pakje aan en daar discussiëren we dan lang over bij pot en pint. Dat zijn dingen die ook meespelen hé. We blijven vrouwen!"

Als je iets minder die zelfdiscipline hebt, is het belangrijk dat je iets kiest in groep.

Weervrouw Sabine Hagedoren

Sporten aan de hand van je agenda

“Ik fiets ook en dat is meer een eenzame sport. Maar bij mij helpt het om in het begin van de week de dagen aan te duiden zodat je het ook echt gaat doen. Ik kijk dan ook wel even naar de weerkaarten (lacht). Als er een dag is waar het gaat gieten en waaien, kies ik toch voor de dag ervoor of erna. Het helpt wel om het gewoon aan te kruisen in je agenda en het gewoon te doen. Je doet het dan ook echt!”

Als jij Sabine ook graag eens in haar pink lady's tennisoutfit wil bewonderen, ga dan zeker eens kijken naar de podcast 'De Allereerste keer' in de app van Radio 2

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!