Take Your Dog to Work-Day: honden halen spanningen weg op het werk

dinsdag 22 juni 2021 - 16:01
Het is bijna Take Your Dog to Work-Day en dus mag je je hond meenemen naar het werk. En dat doet ook Chris Dusauchoit: hij nam Margot, zijn schattige teckel mee naar 'De Madammen'.

"Een hond meenemen naar het werk heeft veel voordelen", zegt Chris Dusauchoit. "Een van de positieve effecten is dat mensen er gewoon oprecht blij van worden. Als er spanningen in de lucht hangen op je werk, dan zorgt een hond ervoor dat die spanning verdwijnt. Het zorgt ook voor sfeer en ambiance. Kortom: dankzij een hond zijn er minder problemen op de werkvloer."

Schoolhonden Rubi en Billie

“Sommige scholen hebben ook een school- of klashond, zoals de keeshond Rubi in Hasselt en Billie in Westmalle. Ook in de klas hebben honden meestal alleen maar voordelen. Kinderen die bijvoorbeeld heel erg timide zijn, of die gepest worden, die worden door zo’n hond niet gepest en een hond houdt van iedereen, en dus ook van hen.”

Studenten die beetje luidruchtig zijn, worden stiller omdat ze de klashond niet mogen wakker maken

Chris Dusauchoit

“Er is ook een mooi verhaal van een schoolhond in Engeland. De schooldirecteur zag dat de schoolhond op de speelplaats aan de wikkel van een snoepje had gelikt. Dat is gevaarlijk voor de hond. Daarom had de directeur op de Facebookpagina van de school een bericht geplaatst: 'Pas op, onze schoolhond eet snoepwikkels op.' Wel, de dag erop was de hele school proper.”

Kan elke hond mee naar het werk?

"Je kan niet elke hond meenemen naar het werk. Sommige honden zijn timide van karakter en kennen het liefst enkel hun eigen baasje. Het is dan ook geen goed idee om je timide hondje mee te nemen naar het werk. Je moet je eigen hond ook een beetje kennen: is die allemans vriendje, dan is er meestal geen probleem."

"Het hangt ook af van welk soort werk je doet. Werk je in een stille omgeving of werk je in een luidruchtige garage, dan is het niet zo verstandig om een timide hondje mee te brengen."

"Ook hier in België zijn er bedrijven die hun personeel aanmoedigen om hun eigen hond mee te nemen naar het werk. Dat is sowieso een goed idee, want dan ben je verplicht om een pauze te nemen. En een pauze, dat is dan weer goed voor je hersenen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!