Tinne Oltmans: gepest door de 'queen bee' van de speelplaats

maandag 5 februari 2018 - 13:36
Tinne Oltmans Week tegen Pesten
“Jongens pesten fysiek, meisjes zijn eerder venijnig. Ik werd slachtoffer van de queen bee van de speelplaats” vertelt actrice en zangeres Tinne Oltmans. Zij is het boegbeeld van de Ketnet-actie tegen pesten: 'STIP IT'. Tijdens de Week tegen Pesten luisteren De Madammen elke dag naar een getuigenis van een gepeste BV.

“Mijn pester was een tof en sociaal meisje. Als ze slechte dingen over mij vertelde op de speelplaats van de middelbare school nam iedereen dat meteen aan. Zij sprak altijd de waarheid”, vertelt Tinne.

 

Ik had het gevoel dat ik niet welkom was in de groep

Tinne Oltmans

 

Tinne wist niet meer wie ze wel of niet kon vertrouwen “Ik vertrouwde bijna niemand meer, je weet niet wie aan mijn kant staat en wie aan de kant van de pester.” Tinne werd slachtoffer van de Queen Bee van de speelplaats.

Queen Bee?

“Meisjes pesten meer mentaal, ze gedragen zich als als de koninginnebij van de zwerm”, vertelt pestexpert Gie Deboutte. Een Queen Bee is vaak een meisje met veel zelfvertrouwen, dat aantrekkelijk en sociaal vaardig is en leiderscapaciteiten heeft. Ze wordt op een schild gehesen door meisjes die iets onzekerder zijn, de wannabees.

Bekijk de volledige getuigenis

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!