Tips voor een goede indruk op een eerste date

woensdag 14 februari 2018 - 10:26
koffie drinken op een terrasje
Binnenkort een eerste date met een mogelijke nieuwe liefde? Dit zijn alvast enkele tips om van die eerste date een succes te maken.

Een goede voorbereiding is een eerste stap. Maar denk ook aan afstand bewaren en geen te hoge verwachtingen te hebben.

Een eerste indruk kan je maar één keer maken en is dus vaak bepalend.

Schenk aandacht aan je persoonlijke hygiëne

Tijdens je eerste date wil je je aandacht op je potentiële partner leggen, niet op naar zweet ruikende okselvijvers of een slechte adem.

Kies ruim van tevoren je kleding uit, spring onder de douche, poets je tanden en spuit een lekker geurtje. Neem hiervoor de tijd en begin op tijd om stress te vermijden.

Spreek af op neutraal terrein

In een koffiebar, een restaurant, ... Vermijd de bioscoop. Praten lukt daar niet echt.

Kom op tijd

Een eerste date is voor beide daters spannend. Maak een goede indruk door op tijd te komen. Te laat komen, kan de indruk geven dat jij je date niet interessant genoeg vindt om op tijd te vertrekken.

Blijf jezelf

Het heeft geen zin om geforceerd grappig te doen of jezelf anders voor te doen dan je bent.

Breek het ijs

In het begin zullen zowel jij als je date naar een gespreksonderwerp zoeken. Heb je op voorhand al gechat of - nog beter - gebeld dan heb je alvast stof om op terug te vallen. Vermijd 'gevaarlijke' onderwerpen zoals vorige relaties, familieproblemen en dergelijke.

Stel vragen én luister

Jouw doel van de date is vooral na te gaan of de ander interessant genoeg is voor een tweede afspraakje. Het is daarom belangrijk dat je iets over je date te weten komt.

Als je vragen stelt, luister dan ook naar de antwoorden. Probeer de antwoorden in je op te slaan, zodat je er later weer op terug kunt komen. Zo laat je zien dat je échte interesse toont.

 

Zet je smartphone uit

Tijdens je date gaat al je aandacht naar de ander. Niets is zo storend als iemand die tijdens een afspraak zijn gsm opneemt en een hele uitleg begint te doen. Als je date jou niet op het eerste gesprek op de eerste plaats kan zetten, dan zal hij het nooit doen.

Hou het kort

Gaan jullie iets drinken, dan is 2 uur meer dan voldoende. Ga je uitgebreid eten, dan is 4 uur het maximum. Neem als vrouw zelf het initiatief om op te stappen. Het volstaat om te zeggen dat je naar huis moet en nog andere dingen moet afwerken of regelen. Je moet geen details geven, maar zo duidelijk dat je ook een eigen leven hebt en niet (wanhopig) op zoek naar een man bent.

Raak (nog) niet emotioneel betrokken

Het was slechts een eerste date. Bekijk het luchtig. Begin nog niet te zweven over hoe mooi en goed hij is of hoe romantisch alles zou kunnen worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!