Veggieburgers maken

dinsdag 21 mei 2013 - 09:22
Veggieburgers maken
Rita Vanderweghen liet aan De Madammen weten dat ze het beu is om prefab veggieburgers te eten. Ze zou graag zelf verse groenteburgers maken. "Ik heb een paar experimenten gedaan maar die waren geen s

Rita Vanderweghen liet aan De Madammen weten dat ze het beu is om prefab veggieburgers te eten. Ze zou graag zelf verse groenteburgers maken. "Ik heb een paar experimenten gedaan maar die waren geen succes. Mijn burger was te slap en viel uit elkaar. Wat is het geheim van een lekkere veggieburger?"

Om een antwoord te geven op deze vraag ontvangen De Madammen Miki Duerinck van de vegetarische kookstudio.

[node:27095|view_mode:teaser]

Zij heeft al een paar vegetarische kookboeken geschreven, samen met Kristin Leybaert. Het nieuwste is Veggie voor starters en geeft ook veggiekookworkshops, over onder meer veggieburgers.

Over veggieburgers maken vertelde ze honderduit én ze maakte ze bovendien klaar bij ons in de studio. Herbekijk hieronder hoe ze de burgers maakt. Maar er is meer; Miki geeft ons immers ook enkele recepten mee. Smakelijk!

Meer info over de vegetarische kookstudio of over het boek Veggie voor starters
.

[node:27076|view_mode:teaser]

EXOTSICHE GROENTEBURGER MET ZONNEBLOEMPITJES

Ingrediënten (ong 10 burgers)

  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte kokos
  • 100 gram bloem
  • 200 gram zonnebloempitjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Sap van ½ citroen
  • zout
  • frituurolie


Bereiding

  • Rasp de courgette met een grove rasp.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Vermeng de courgette met de knoflook, de kokos, de bloem, het kerreipoeder, een snuifje zout, het citroensap en de zonnebloempitjes
  • Verwarm de frituurolie voor op 170°
  • Vorm platte burgertjes van het mengsel en frituur ze goudbruin.


EXOTISCHE RIJSTSALADE MET MANGO

Ingrediënten (4 PERSONEN)

  • 1 komkommer
  • 30 gram amandelschilfers
  • 1 rode ui
  • 1 rijpe mango
  • 1 rood of groen chilipepertje
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels gemberstroop
  • ½ bosje koriander
  • 400 gram gekookte basmatirijst of Thaise rijst ( 200 gram ongekookt)
  • zout


BEREIDING

  • Schil de komkommer, snijd hem in de lengte in 4 en vervolgens in blokjes
  • Rooster de amandelschilfers in een droge pan
  • Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd het pepertje open, verwijder de zaadjes en snijd het in kleine stukjes.
  • Vermeng het pepertje met de sesamolie, het citroensap en de gemberstroop
  • Hak de korinader fijn
  • Vermeng alle ingrediënten, roer de dressing erdoor en breng de salade op smaak met zout.



VEGANAISE BASISRECEPT

INGREDIENTEN (4 personen)

  • 1 dl sojamelk
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 2 koffielepels mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • peper en zout


BEREIDING

  • Doe de sojamelk, de zonnebloemolie en de mosterd in een hoge smalle pot
  • Voeg de azijn, peper en zout toe
  • Mix de saus tot ze mooi ingedikt is.
  • Voor een exotische veganaise voeg je een koffielepel kerriepoeder toe.


Tip: Voor een frisse toets kan je ook tuinkers of waterkers toevoegen, voor een bearnaisesmaakje voeg je wat of dragon toe, of wat dacht je van een fijngesnipperd augurkje, wat kappertjes en fijngehakte peterselie, dan heb je een heerlijke tartaarsaus.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!