Volg Anja op Radio 2-reis in Zuid-Afrika: dag 1

dinsdag 13 februari 2018 - 14:21
Anja Daems en Christel Van Dyck trekken samen met een groep Radio 2-luisteraars rond in de mooie landschappen van Zuid-Afrika. Anja houdt al hun belevenissen bij in een reisdagboek.

De eerste dag

Vandaag de eerste dag in "de mooiste stad van de wereld," volgens Kathleen Aerts (je weet wel: de eerste blonde van K3).

Vliegen: het is niet mijn meest favoriete tijdsbesteding. Bij het opstijgen of bij de minste turbulentie slaat mijn fantasie op hol over hoe het zou zijn als er iets aan het vliegtuig is. 
Maar ons doel heiligt zo het middel. Want het is meteen weer liefde met de stad die ik 20 jaar geleden als rugzaktoerist leerde kennen.
 

 

Kathleen en haar man Steven hebben ons meegenomen op wandeltocht door de stad en haar geschiedenis: langs de tuinen van de Oost-Indische Compagnie, langs de vroegere slavenhuisjes, het parlement, het waterfront, ... met overal de Tafelberg als metgezel.
 

En wie kwamen wij tegen in het centrum van de stad? Tom Lanoye!
Of hoe klein de wereld kan zijn.

 

 

tom lanoye

 

Het heeft geregend vandaag: twee volle druppels! Maar ze deden deugd, amaai! Er is ons gevraagd om voorzichtig met het water om te springen en nu zit ik hier op het bed in mijn hotelkamer, te bedenken of ik zal douchen of mijn deo zal boven halen. :D Toch maar optie 1, maar maximum twee minuten, zoals gevraagd!

Ik heb een beetje het gevoel dat ik nog op het vliegtuig zit.... nog een fonkelwijntje, een slaatje... en op naar morgen!

 

Deze reis organiseren we samen met Neckermann.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!