Voor ik het vergeet

maandag 7 januari 2019 - 10:11
Vanaf vanavond kan je op Eén kijken naar de driedelige documentaire 'Voor ik het vergeet' van Wannes Deleu. Wannes trekt een maand in bij zijn grootmoe in het woonzorgcentrum Den Olm, voor mensen die lijden aan dementie.

De band tussen Wannes en zijn grootmoe was altijd sterk, maar nu is Den Olm haar nieuwe thuis. Daar eet ze en slaapt ze, zingt ze en lacht ze. En daar vecht ze tegen haar alsmaar witter wordende geheugen. 

Wannes’ naam is grootmoe vergeten, net als het feit dat hij haar kleinzoon is. De band die er ooit was, is helemaal veranderd – of verdwenen? Wannes stapt een maand mee in het ritme van haar leven en probeert contact te zoeken met iemand die hij heel goed kent, maar toch een onbekende lijkt. En hij kijkt zijn grootste angst in de ogen: ooit zelf door dementie ingehaald worden.

'Voor ik het vergeet' is persoonlijke en herkenbare televisie die bij momenten ontroerend of schrijnend kan zijn, pijnlijk of verontrustend. Maar minstens even vaak hilarisch of verrassend. En altijd: met heel veel liefde. 

Wannes kwam langs bij De Madammen, samen met dr Devroey. Ze praten over de documentaire, maar ook over dementie, wat het is, wat het doet met een mens én met zijn of haar omgeving...
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!