Weerman Bram over de doe-expo 'Meer Weer': "Je kan er zelfs het weerbericht brengen in het echte decor van de VRT"

woensdag 30 juni 2021 - 12:22
Vanaf zaterdag 3 juli kan je naar de interactieve doe-expo in het kursaal in Oostende: 'Meer Weer'. Weerman Bram gaf uitleg in 'De Madammen': "Met het weer bedoelen we het weer in de ruime zin van het woord. Alle thema’s die een link hebben met het weer komen aan bod, zijnde: aarde, klimaat, maan en sterren, ijs en sneeuw, neerslag en onweer, wolken, planeten, de zon…"

"Op de expo kunnen bezoekers enerzijds mooie fotodecors ontdekken rond die thema’s waar ze leuke (instagrammable) foto’s in kunnen maken", vertelt de weerman. "En anderzijds zijn er tal van doe-activiteiten."

Activiteiten

"Qua doe-activiteiten kan je zelf het weerbericht presenteren in het echte decor van de VRT! En dat is een hele leuke activiteit om te doen", lacht hij.

"Het speciale aan die fotodecors is dan weer dat ze bijna allemaal vergezeld zijn van 'weetjes' die een link hebben met het decor dat je ziet. En die weetjes zijn allemaal aangeleverd door Frank Deboosere. Bijvoorbeeld: Eén van de decors is een levensgrote iglo en het weetje dat daar bij staat is de vraag waarom een iglo of sneeuw nu in feite wit is." Weet jij het antwoord? Zo niet, ga dan snel een kijkje nemen op de expo! 

Van 3 juli tot en met 29 augustus van 11u tot en met 18u kan je er heen in het Kursaal van Oostende. 

Meer info over de Meer weer-expo vind je bij de collega's van Eén.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!