Wie is Jill Biden, de nieuwe First Lady? "Er zal eindelijk weer gelachen kunnen worden in het Witte Huis"

woensdag 20 januari 2021 - 12:17
By Phil Roeder - https://www.flickr.com/photos/88876166@N00/49481118912/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=86610285
Samen met een nieuwe president krijgt Amerika straks ook een nieuwe First Lady. Het contrast met Melania Trump, de vrouw van president Donald Trump, kan niet groter zijn. “Melania is een beetje koud en kil, mysterieus. Diepe ogen waarin je nooit écht kon lezen wat ze precies dacht. Daar tegenover is Jill Biden een vrouw van de wereld", vertelt Jens Franssen van VRT NWS bij De Madammen.

Want eigenlijk moeten we spreken over Doctor Jill Biden. “Ze behaalde op haar 55ste haar doctoraat, ze had toen al twee diploma’s. Ze doceert Engels en heeft gezegd dat ze dat als First Lady ook gaat blijven doen. Toen Joe Biden vicepresident was voor Obama, en Jill ‘Second Lady’ was, is ze ook gewoon blijven lesgeven. Dat zorgde voor hilarische taferelen. Ze ging recht van haar werk naar een staatsbanket. Of ze verbeterede toetsen op de Air Force Two, het vliegtuig van de vicepresident. Voor de klas staan ligt haar te nauw aan het hart om dat op te geven, zélfs als First Lady. Ze geeft onder meer les aan vluchtelingen en migranten. Dat heeft natuurlijk alles te maken met die ‘American Dream’, de ‘Amerikaanse droom’ waarin iedereen het ver kan schoppen. Daarvoor hebben de democraten één belangrijk middel, en dat is onderwijs. Daar gaat Jill Biden als First Lady natuurlijk een grote rol in spelen. Haar stokpaardje is en zal ook altijd onderwijs blijven.”

Het verhaal doet de ronde dat Joe haar vijf keer ten huwelijk heeft moeten vragen voor ze ja zei. Intussen zijn ze decennia getrouwd.

Jens Franssen

Zowel Joe als Jill waren eerder al getrouwd. “Jill Biden is jong getrouwd met een jeugdliefde. Maar dat hield niet lang stand. Joe’s eerste vrouw kwam, samen met hun dochter, tragisch om het leven in een auto-ongeluk. Hij is negen jaar ouder dan Jill en intussen al senator. Een man die op dat moment dus al heel wat meegemaakt heeft in zijn leven. De twee werden aan elkaar voorgesteld door de broer van Joe. Hij regelde een soort blind date tussen zijn broer en Jill. Toen zij thuiskwam na hun date, vertelde ze aan haar moeder dat ze een échte gentleman ontmoet had. Ze was heel erg onder de indruk van hem. Maar toch gaat het verhaal de ronde dat Joe Jill maar liefst vijf keer ten huwelijk heeft moeten vragen voor ze ja zei. Jill was intussen enorm gehecht geraakt aan de kinderen van Joe, en wou absoluut zeker zijn van haar stuk. Intussen zijn ze al decennia getrouwd.”

Grappen en grollen

Naast haar taken als First Lady gaat Jill er ook voor zorgen dat er weer wat humor te vinden is in het Witte Huis. Ze is een fervente grappenmaker! Haar kleinkinderen vertellen dat ze dode slangen opraapt tijdens het joggen en die dan meeneemt om hen te laten schrikken. Als ‘Second Lady’ is ze ooit in het bagagevak boven de stoelen in een vliegtuig gekropen om eruit te kunnen springen en zo iedereen te laten schrikken. Dat soort dingen is ook typisch Jill Biden. Joe heeft haar eens prachtig omschreven. Hij vergeleek haar met een leerkracht die we hopelijk allemaal wel gehad hebben. Die ene leerkracht die jou zelfvertrouwen heeft gegeven. Zo zal Jill Biden zijn als First Lady, volgens haar man.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!