de madammen
Zo maak je gegrilde poon met pestopuree en geconfijte tomaat
In de keuken
di 20 sep. - 9:16
Wat heb je nodig: (4 peresonen)
- 500gr poonfilet
- 1 bakje kerstomaatjes
- olijfolie
- balsamico azijn
- thijm
- laurier
- 1 kilo aardappelen
Voor de pesto
- 1 teentje look
- 60gr basilicum
- 20gr pijnboompitjes
- 150ml olijfolie
- 50gr parmesaan
- sap van een halve citroen
Aan de slag!
Maak de pesto door al de ingredienten samen te mixen in de blender.
Kook aardappelen gaar.
Meng door een passe-vite en meng er pesto onder tot een smeuïge puree.
Verwarm op een laag vuur een flinke scheut olijfolie samen met balsamico azijn, een takje tijm en 2 blaadjes laurier. Voeg kerstomaatjes toe en laat op een laag vuur garen.
Grill of bak de vis gaar en serveer.
Dit is een recept van Jeroen Meus.