Zo maak je gegrilde poon met pestopuree en geconfijte tomaat

woensdag 3 februari 2021 - 14:00
Een recept dat aan de lente doet denken...

Wat heb je nodig: (4 peresonen)

  • 500gr poonfilet
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • thijm
  • laurier
  • 1 kilo aardappelen

Voor de pesto

  • 1 teentje look
  • 60gr basilicum
  • 20gr pijnboompitjes
  • 150ml olijfolie
  • 50gr parmesaan
  • sap van een halve citroen

Aan de slag!

Maak de pesto door al de ingredienten samen te mixen in de blender.

Kook aardappelen gaar.

Meng door een passe-vite en meng er pesto onder tot een smeuïge puree.

Verwarm op een laag vuur een flinke scheut olijfolie samen met balsamico azijn, een takje tijm en 2 blaadjes laurier. Voeg kerstomaatjes toe en laat op een laag vuur garen.

Grill of bak de vis gaar en serveer.

Dit is een recept van Jeroen Meus. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!