Zo maak je kabeljauwfilet met crumble en asperges-aardappelpuree

donderdag 6 mei 2021 - 07:49
Je hoeft geen gebruik te maken van de duurste asperges. Ze worden immers onder de puree gemengd. Het is dus niet echt nodig om van die dure gave asperges te nemen.

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 4 stuken kabeljauw
  • 1 kg groene asperges
  • 1 fijn gesnipperd sjalotten
  • 4 el olijf olie
  • 4 dikke aardappelen
  • gehakte peterselie
  • 3 sl paneermeel
  • boter, zout, peper, 2 eierdooiers

Aan de slag!

Voor de crumble meng je de sjalotten, peterselie, paneermeel, olijfolie, peper en zout.

Verdeel de crumble over de 4 stukken vis, plaats in een geoliede ovenshotel en schuif 20 min. In een op 200°C voorverwarmde oven.

Schil ondertussen de asperges en snij ze in stukjes. Kook ze en hou ze warm.

Kook de aardappelen en plet ze. Voeg de aspergesstukjes toe, wat boter, de gehakte peterselie, 1 eierdooier, zout en peper en een snuifje nootmuskaat.

Verdeel de vis over de borden en maak een toefje puree ernaast.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!