Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je kabeljauwfilet met crumble en asperges-aardappelpuree

In de keuken

do 6 mei - 5:49

Je hoeft geen gebruik te maken van de duurste asperges. Ze worden immers onder de puree gemengd. Het is dus niet echt nodig om van die dure gave asperges te nemen.
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 4 stuken kabeljauw
  • 1 kg groene asperges
  • 1 fijn gesnipperd sjalotten
  • 4 el olijf olie
  • 4 dikke aardappelen
  • gehakte peterselie
  • 3 sl paneermeel
  • boter, zout, peper, 2 eierdooiers

Aan de slag!

Voor de crumble meng je de sjalotten, peterselie, paneermeel, olijfolie, peper en zout.

Verdeel de crumble over de 4 stukken vis, plaats in een geoliede ovenshotel en schuif 20 min. In een op 200°C voorverwarmde oven.

Schil ondertussen de asperges en snij ze in stukjes. Kook ze en hou ze warm.

Kook de aardappelen en plet ze. Voeg de aspergesstukjes toe, wat boter, de gehakte peterselie, 1 eierdooier, zout en peper en een snuifje nootmuskaat.

Verdeel de vis over de borden en maak een toefje puree ernaast.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet