Zo maak je zelf verse frietjes

maandag 20 september 2021 - 12:30
Wat vind jij het lekkerst? Frieten uit een zak of frieten met liefde zelfgemaakt? Probeer het uit!

Zelf frieten maken is helemaal niet moeilijk, maar hou wel rekening met een paar basisprincipes. De basis om goede frieten te kunnen bakken is goed frituurvet. Naast de aankoop van kwalitatief frituurvet zijn er nog enkele zaken waar je best op let:

  • Droog de frieten met een doek.
  • Overlaad het maandje niet met frieten.
  • Vervang het frituurvet na ongeveer 10 à 20 bakbeurten.
  • Extra vet opgieten is niet hetzelfde als het frituurvet vervangen.
  • Een goede reiniging van de friteuse is noodzakelijk om de levensduur van het vet te verlengen.
  • Verwijder altijd alle etensresten uit het vet en dit het liefst na elke bakbeurt.

Dit heb je nodig: (4 personen)

  • 1 kg aardappelen

Aan de slag!

    Gaar de frieten door ze ongeveer 5 minuutjes op 160° te bakken.

    Laat de frieten volledig afkoelen (dit kan meer dan 30 minuten duren).

    Bak de frietjes bruin op 190°.

    Frieten en gezond eten

    Frieten op zich zijn niet ongezond, maar hebben wel een hoge caloriewaarde en daarvoor enkele tips als je frietjes eet:

    • Vermijd een overdaad aan calorierijke sauzen zoals mayonaise
    • Eet maximum 2 maal frietjes per week
    • Volg onze tips om frieten klaar te maken
    • Eet naast de frietjes ook groenten
    • Eet bij de frietjes caloriearm vlees of gevogelte

    Hou jij van frieten met aioli? Probeer dan zeker dit recept eens uit: 

    Aanbevelen via mailSturen via mail

    het gezegd heeft!