de madammen
Zondagse brunch met Pascale Naessens
vr 24 feb. - 7:28
Brunchen is de laatste jaren heel erg 'in'. Als er tegenwoordig iets te vieren valt in Vlaanderen, dan wordt er vaak gebruncht. Maar hoe stel je een leuke, gevarieerde en gezonde brunch samen? De Madammen vragen het aan huischef Pascale Naessens!
Kathleen Burie uit Puurs wil haar man dit weekend graag verrassen met een uitgebreide brunch. Ze weet al hoe je ze een klassieke brunch samenstelt, maar ze wil graag eens variatie.
Wij willen Kathleen graag enkele lekkere en creatieve ideeën aanreiken en daarom hebben we Pascale Naessens uitgenodigd. Pascale schreef al twee kookboeken en ze kookt ook elke maandag, woensdag en vrijdag op Radio 2 (haar recepten kan je hier herbeluisteren).
Gezond genieten en snel klaar, dat zijn de sleutelwoorden voor de keuken van Pascale en een brunch past daar perfect bij!
Hier alvast enkele tips van Pascale:
- stel je brunch samen rond 1 ingrediënt, of een groep ingrediënten. Op die manier mix je niet te veel door elkaar.
- vermijd te veel brood; breng je toch brood, kies een zo donker mogelijke variant, zeker geen wit brood.
- ook koffiekoeken en croissants zijn taboe; je doet er je lichaam geen plezier mee
- warme gerechtjes lijken een must, maar voor Pascale hoeven ze niet - te veel werk. Ze opteert voor zo goed als kant-en-klare gerechtjes, die toch verantwoord zijn: gerookte zalm, garnaaltjes, ...
- als drank raadt Pascale thee (in het bijzonder groene thee) aan: mooi om naar te kijken en aangenaam van smaak
- fruitsappen raadt ze dan weer af; fruitsap is eigenlijk niet zo gezond, weet Pascale, alle goede vezels zijn er uit verdwenen; je krijgt vooral suiker binnen. Een goed alternatief zijn smoothies, al blijven ook die heel suikerrijk
- een dessert hoeft niet, maar als je er dan toch voor gaat opteert Pascale voor bijvoorbeeld: een chocolade moelleux. Of een appeltaartje. "Als je dan toch zondigt, zondig dan goed!"
Meer over hoe je een brunch samenstelt, kan je hieronder herbeluisteren en -bekijken!