De peer is top!
di 26 aug. - 9:11

De nieuwe perenoogst komt eraan, en daarvan begin je spontaan te watertanden! Wat maakt de peer zo geweldig, en wat kan je ermee doen?

Het perfecte tussendoortje
Met veel vitaminen en weinig calorieën is de peer lekker én gezond. Of je ze nu knapperig fris of lekker sappig eet, de peer bevat veel water en is rijk aan voedingsvezels. Dit zoete tussendoortje kan je dus binnensmikkelen zonder je schuldig te hoeven voelen. Lekker!
Voor ieder wat wils
Hou je van een knapperige peer? Dan eet je de peer best voor hij volledig rijp is en bewaar je ze in de koelkast. Een stevige, harde peer herken je aan een gladde schil en een harde 'nek'.
Een zachter steeltje en schil wijst dan weer op een rijpe peer. Daarvoor wacht je best iets langer, en laat je de peer rijpen in een fruitschaal bij kamertemperatuur.
Plezier in de keuken
De peer kan je als tussendoortje verorberen, maar je kan er ook heerlijk mee koken. Zo kan je een heerlijke maaltijd maken met de peer als inspiratiebron. Wat dacht je van deze tips van onze luisteraars!

Danny Van Hirtum is fan van een lekkere coupe Poire Belle Hélène! Lekker smullen met twee bollen vanille-ijs met chocoladesaus en stukjes peer.

Lutgarde Horions snijdt peren in kwartjes, doet daar wat appelsiensap bij en laat dan de peren even zachtjes stoven. Zalig lekker, zoet en gezond!

Sofie Debruyne bakt graag verse perentaart met amandelschilfertjes en kaneel. Een lekker gerecht én je huis ruikt geweldig als je het klaarmaakt!