Guido Belcanto: kinderen maken (bijna) alles goed

donderdag 22 oktober 2015 - 09:51
Zelfs toen hij nog Guido Versmissen heette en opgroeide in een doorsnee gezin was Guido Belcanto een buitenbeentje...
Zelfs toen hij nog gewoon Guido Versmissen heette en opgroeide in een doorsnee, godsvrezend gezin in de Antwerpse Kempen, was Guido Belcanto een buitenbeentje. Door zijn lange haarbos bijvoorbeeld, die enkel door zus Hilde bijgewerkt mocht worden. En door zijn nood aan een eigen universum, die hem prompt de volledige 2de verdieping van het ouderlijk huis opleverde.

Moeilijk gaat ook

De rotonde van het leven heeft voor Guido heel wat verrassingen in petto gehad. En makkelijk was het niet altijd. Maar dat is ook nooit de ambitie geweest. “Dat vroeg mijn moeder me ook altijd. Als ze het over mijn zangcarrière had he. Ze vond mijn stem altijd beter dan die van Helmut Lotti. Maar die is wel miljonair geworden en jij niet. Waarom maak je het jezelf toch altijd zo moeilijk?”

Leve de liefde

Ook de liefde was een hobbelig pad op de rotonde van het leven van Guido Belcanto. “Maar de liefde heeft me zoveel inspiratie gegeven. Wie zou ik zijn als artiest zonder al die verhalen?” En de liefde zorgde ook voor 3 zonen in zijn leven, een geschenk van de natuur noemt hij ze zelf. Onverwacht, maar zo geliefd.
Guido Belcanto over het niet kunnen samenleven met anderen, over de signalen van depressies op tijd leren herkennen, over het gemis van ouders als cement van een familie, en over de liefde voor kinderen die zoveel, zoniet alles goed maakt.
Guido Belcanto, zondag 25 oktober, bij Christel in De Rotonde.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!