Philippe Geubels: "Ik ben iemand met bevliegingen"

donderdag 19 mei 2016 - 10:20
Dat hij niet graag interviews geeft. Of het niet goed kan vooral. Zo begint het gesprek in de Rotonde.
Dat hij niet graag interviews geeft. Of het niet goed kan vooral. Zo begint het gesprek in de Rotonde. “Stel Bart Peeters en vraag, en die kan tien minuten antwoorden. Ik kan dat niet. Ik vind die woorden niet.”
Het is uiteindelijk best meegevallen, zal hij aan het eind van zijn verblijf in de Rotonde besluiten. “Van alle interviews was het een van de gemakkelijkste, en ook leukste” met zelfs “ook een beetje meer inzicht in mezelf.”

Minste inspanning

De weg van de minste inspanning. Dat was het pad dat de jonge Philippe Geubels steevast koos. En zo belandde een slimme jonge kerel in de afdeling bakkerij van het beroepsonderwijs, later in de afdeling verkoop – “ik heb het altijd al goed kunnen uitleggen” – om voorlopig te eindigen in de Colruyt. Alwaar hij ongewild zijn eerste stappen in de humor zette. Met de klanten en de collega’s.
Ware het niet dat hij gebeten werd door een van zijn vele bevliegingen, dan stond Philippe nu wellicht nog rekken te vullen in de supermarkt. “Ik sta nu waar ik sta, door wie ik ben. Ik ben iemand met bevliegingen. En als ik zo een bevlieging heb, dan ga ik daar hard voor.” En toen kwam de bevlieging: standup comedy.

Ambitie

En met die bevlieging kwam een nieuwe sensatie in het leven van Philippe: ambitie. Tot het moment dat hij op het podium klom, begreep Philippe niet dat mensen plezier konden beleven aan school of werk. Zo kwam hij per definitie te laat op het werk. Om zeker niet te vroeg te zijn.
Maar op dat podium ontdekte hij de drang om het goed te doen, en daar zelfs hard voor te willen werken. Een nieuwe fase in het leven van Geubels. “Ik werkte zo dubbele shiften toen. Overdag werken in de Colruyt – voor de zekerheid – en ’s avonds gaan optreden in heel Vlaanderen. Soms was ik zo moe, dat ik op bezoek bij vrienden in slaap viel, terwijl ik zelf aan het praten was.”
Intussen heeft hij iets meer leren doseren, al blijft Philippe iemand die dingen gewoon graag hard en goed doet. En houdt hij ook elke dag rekening met het feit dat het morgen gedaan kan zijn. Omdat hij een geboren pessimist is. Maar ook omdat hij het werk ook makkelijk zou kunnen missen.
Er zijn nog veel andere leuke jobs buiten de media. En de roem, die is hij zelfs liever kwijt dan rijk. “Ik ben nu tien jaar bekend, en dat is het enige aspect van de job waar ik het moeilijk mee heb. Vroeger was ik meer op mijn gemak met andere mensen. Ik ben terughoudender geworden.”
Philippe Geubels, over de angst voor het heelal, het ultieme genot van de kus en bevliegingen. Veel bevliegingen. Maar met een topcarrière als resultaat. En toch kan het morgen allemaal voorbij zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!