Dana Winner is 50

dinsdag 10 februari 2015 - 06:00
Dana Winner is 50
De Limburgse nachtegaal, Dana Winner, blies op 10 februari 50 kaarsjes uit.

De Limburgse nachtegaal, Dana Winner, blies op 10 februari 50 kaarsjes uit. En dat moest gevierd worden. Peter Verhulst mocht haar in De Topcollectie zoenen namens de hele ploeg van Radio 2.

Dana Winner - of Chantal Vanlee voor de vrienden - begon haar carrière eind jaren 80 in het muzikale huis van Jean Kluger. De producer die ook onder meer John Terra, Marva en Will Tura groot gemaakt heeft.

'Op het dak van de wereld' en 'Ver weg van Eden' waren haar eerste singeltjes. Voor haar eerste heel grote hit moest ze wachten tot 1995. Toen stond ze in de hitlijsten met 'Westenwind'. En daarna ging het alleen maar beter.

Ze was ook een graag geziene artieste in Nederland, Duitsland en zelfs Zuid-Afrika.

Dana Winner viel geregeld in de prijzen. Naast gouden platen staan er ook een aantal 'Gouden Ogen' op haar schouw te blinken.
In Bornem werd er zelfs een straatnaam naar haar genoemd langs de Schelde Internationale Muziekstroom-route.

Dana Winner blijft zeker niet stil zitten. Ze heeft pas een nieuw album 'Bloom' uit en met haar theatertour 'Hou vast' is ze aan het werk in eigen land, Nederland en Zuid-Afrika.

Daarnaast is Dana Winner ambassadrice van 'Pink Ribbon', een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker.

[ds nid:42526|build_mode:teaser]

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!