Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Frituur de Wereld

Een typisch Ijslands recept: Hangikjöt!

zo 6 jul. - 7:55

Hangikjöt is letterlijk vertaald: "vlees dat gehangen heeft". Zin ?
Hangikjöt

Hangikjöt is letterlijk vertaald: "vlees dat gehangen heeft". Zin ?

Marleen Meirlaan woont al 22 jaar in Ijsland. Hét dessert bij uitstek is daar… ijs, maar voor het nagerecht op tafel komt, wordt er vaak hangikjöt geserveerd.

Wat heb je nodig? Niet veel ! Een uitgebeende lamsbout (van gerookt schapenvlees), die je gedurende 45 minuten kookt. Laat het vlees in het kookvocht staan, tot vlak voor je het eten opdient.
Het vlees dien je op in sneden, overgoten met een bechamelsaus met daarin een koffielepeltje suiker - dat maakt de gerookte smaak wat zachter.
De aardappelen worden na het koken gekaramelliseerd: je mengt suiker en boter in de pan, en je warmt alles op tot je een mooie bruine kleur bekomt. Wel oppassen dat de suiker niet verbrandt! Voeg de aardappelen toe terwijl de pan nog op het vuur staat, en blijf roeren tot de aardappelen een mooi jasje van karamel hebben.
Koude rode kool en grote, koude erwten horen er bij.
Opdienen, en smakelijk eten !

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet