3 spannende ondergrondse avonturen in eigen land

vrijdag 10 juli 2020 - 08:43
Moeten het niet altijd weidse vergezichten zijn? Mag het wat spannender en zelfs avontuurlijker zijn? Dan zijn deze uitstapjes de perfecte tips voor jou!

Antwerpse ruien

Onder de Antwerpse straten vind je een middeleeuws net van waterwegen, dat vroeger fungeerde als binnenhaven. Later werden de grachten overwelfd en dienden ze als riolen. Je kan ervoor kiezen om een geleide wandeling te volgen (ook op een bootje) of je kan zelf met de hulp van een tablet eropuit gaan.

Let op, doe niet je mooiste toeristenplunje aan, want dit kan best een modderige wandeling worden. 

De Grotten van Neptunus in Couvin

Bezoek een van de oudste ondergrondse grotten van België. Je kan door de grotten wandelen en zelfs een stukje meevaren in een boot op de ondergrondse rivier. Op het einde van je tocht krijg je een spectaculaire lichtshow te zien!

De grotten hebben trouwens nog niet al hun geheimen prijs gegeven. Het water doet er 48 uur over om uit de grot te komen, wat erg lang is om een afstand van 2 kilometer te overbruggen. Speleologen vermoeden daarom dat er ergens in de grot een groot meer verborgen ligt.

Onderaardse gangen van Philippeville

Onder de stad Philippeville in de provincie Namen ligt een groot ondergronds gangennetwerk van 10 kilometer lang. 400 meter daarvan kan je bezoeken. Je krijgt toegang tot indrukkende galerijen die zich op 10 of zelfs 15 m diepte bevinden. En dan wist je nog niet dat ze allemaal met de hand in baksteen zijn gemaakt.

Het netwerk dateert uit de 17de eeuw onder het bewind van Lodewijk XIV. De gangen verbonden destijds de buitenste wachtposten met de hoofdomwalling.

Foto: tourismephilippeville.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!