6 tips om te genieten van een heerlijk weekend in Hasselt

zaterdag 3 oktober 2020 - 07:00
visithasselt.be
Tijd voor een tripje naar Limburg!

De Babbelfiets

Als je makkelijk en genietend de sferen van Hasselt in je op wil nemen, moet je zeker een ritje maken met de babbelfiets. Je kan kiezen! Een halfuur of een uur lang toer je door Hasselt samen met een echte local.

Je passeert de culinaire straat, mooie street art, mooie kerken en musea. Met een verrassing! Want lokale handelaars schenken jou graag 6 proevertjes en 4 souveniers. Van Hasseltse speculaas, over delicatessen, tot een duurzaam upcycling souvenir van oude vlaggen van de stad Hasselt. Hop on! 

De Japanse Tuin

In 1992 werd deze prachtige tuin aangelegd om de vriendschap tussen Japan en Hasselt te benadrukken. De tuin staat symbool voor natuurlijke schoonheid en innerlijke rust, én dat is exact wat je hier ook vindt. Als je een bezoek aflegt onder begeleiding van een gids, word je een stuk wijzer als het gaat om de Japanse rituelen en gebruiken. Dit prachtige park is met zijn 25.000 m² de grootste Japanse tuin van Europa. Reserveren is verplicht.

De Grote Markt

Aan De Grote Markt vind je heel veel terrassen, cafe’s en leuke restaurants dicht bij elkaar. Ben je moe van al dat shoppen? Dan kan je hier je voeten onder tafel schuiven. Shoppen in Hasselt? Uiteraard! Al sinds de 14e eeuw heeft Hasselt een belangrijke rol wat mode betreft. In het autovrije deel rondom de Hoogstraat vind je de mooiste winkels en merken.

Modemuseum Hasselt

Dat de stad Hasselt veel met mode bezig is, is ook duidelijk te merken aan het grote en brede winkelaanbod in het centrum van de stad. Wil je wat meer authentieke stukken waaronder doopkleding, avondkleding en bijzondere bruidsjurken zien? Dan moet je een bezoek brengen aan dit museum! Het is opgericht in 1987 en heeft stukken tentoongesteld die terug gaan tot 1750. Daarnaast zijn er ook hedendaagse collecties en ontwerpen voor de toekomst te bewonderen. Je vindt er telkens wat nieuws door de vele tijdelijke tentoonstellingen. De moeite! 

Jenevermuseum

Wil je altijd al weten hoe jenever gemaakt wordt? Dan is een bezoekje aan het jenevermuseum perfect voor jou. Het jenevermuseum bevindt zich in een voormalige kloosterhoeve. Door rondleidingen, workshops en het leren herkennen van geuren en smaken word je wegwijs gemaakt in het gehele productieproces van jenever. Mét een proevertje (of twee) op het einde! 

Street Art

In Hasselt praten muren niet met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan zeventig gevels pakken uit met onweerstaanbare street art. Wil je geen enkel werk missen of ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter de artiesten? Haal dan de gratis street art wandel- en fietsroute af bij Toerisme Hasselt en ontdek ze allemaal. Of download de gratis app ‘Street Art Cities’. Deze geeft je een volledig overzicht van de werken plus uitleg over het kunstwerk. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!