Radio 2 Kustwandeling: Blankenberge

dinsdag 29 juni 2021 - 11:24
Radio 2 dokterde samen met Sport Vlaanderen een sportieve én interessante wandeling uit. Kim Debrie is jouw gastvrouw van dienst en neemt je mee op ontdekkingstocht door Blankenberge. Zorg dat je smartphone goed opgeladen is en maak onderweg ook enkele selfies. Dan kan je straks meedoen aan de selfiewedstrijd!

Start: Infopunt Toerisme

Ga naar het Infopunt Toerisme, Hoogstraat 2.  Wandel in de richting van de Onderwijsstraat. Neem ter hoogte van het Sint-Rochusplein de tweede straat rechts (Molenstraat) en ga rechtdoor tot aan het Manitobaplein. Sla daar rechtsaf (Bakkersstraat) en neem dan de vierde straat links (Breydelstraat). Hier zie je aan de rechterkant het Huisje van Majutte.

Start

Huis van Majutte

Wandel in de richting van de Onderwijsstraat. Neem ter hoogte van het Sint-Rochusplein de tweede straat rechts (Molenstraat) en ga rechtdoor tot aan het Manitobaplein. Sla daar rechtsaf (Bakkersstraat) en neem dan de vierde straat links (Breydelstraat). Hier zie je aan de rechterkant het Huisje van Majutte.

Huis van Majutte

Leopoldpark

Op het einde van dit straatje sla je linksaf (Weststraat), dan onmiddellijk rechtsaf, nogmaals rechtsaf en direct weer linksaf (Parkstraat). Op het einde van dit kleine straatje kom je aan het Leopoldpark.

Leopoldpark

Paravang

Wandel door het Leopoldpark. Ga richting Paravang (het windscherm).

Verlaat het park aan de uitgang ter hoogte van de De Smet de Naeyerlaan. Volg de tramsporen naar rechts. Je passeert langs parking ‘Havenplein’. Hier loop je het brede wandelpad op dat helemaal rond de jachthaven gaat.

Eenmaal rond de spuikom van de haven blijf je steeds de waterkant volgen. Ook ter hoogte van restaurant Cabo, waarrond je helemaal kunt wandelen langs het water. Blijf langs de havengeul en wandel richting zee tot aan het veerbootje. Dit overzetbootje brengt je voor 1 euro van het wester- naar het oosterstaketsel. 

Paravang

Staketsel

Ga nu naar de Zeedijk (via de trapjes of via de helling) en wandel die helemaal af richting duinen. Onderweg, even vóór de Pier zie je de Lustige Velodroom.

Staketsel

Pier

Wandel richting de Pier.

Lustige Velodroom

Pier

Je wandelt de Pier voorbij tot aan het pad waar de duinen starten. Wil je de wandeling uitbreiden, dan kun je hier in dit duinengebied een mooie wandeling maken. Volg dan het schelpenpad tot aan het eerste houten uitkijkplatform en keer terug langs het strand tot aan de O’Neill Beachclub. 
Keer nu terug langs de Zeedijk en neem de vijfde helling naar beneden (Artanhelling).
Ga naar rechts (Graaf Jansdijk) tot aan de volgende helling (Charlierhelling).
Hier ga je naar links, de Malecotstraat in.
Dan derde straat rechts (Descampstraat) tot het einde. 
Voor je zie je het mooie gebouw van de bibliotheek (Onderwijsstraat), daar sla je rechtsaf en onmiddellijk weer de eerste rechts (Elisabethstraat) waar het Belle Epoque Museum is.

Pier

Belle Epoque

Sla vervolgens linksaf (achterkant van de kerk) en dan tweede straat links (Casinostraat) tot je weer aan het Infopunt Toerisme komt.

Belle Epoque

Wandel en win!

Wandelen is gezond. Wandelen én allerhande weetjes ontdekken is bovendien leuk. En wandelen én winnen, dat is nog leuker, toch? 

Dankzij Sport Vlaanderen kan je een waardebon van 30 euro winnen voor een sportwinkel in je buurt!

Wat moet je doen?

1. Maak een selfie tijdens één van de Radio 2 Kustwandelingen of tijdens één van de leuke belevingstochten in het binnenland.

2. Download en open de Radio 2-app en kies onderaan 'reageer'. Stuur je foto door met #kustwandeling en geef ook je e-mailadres door. Meer hoef je niet te doen om kans te maken op een waardebon van 30 euro bij een sportwinkel in je buurt! 

De Sportzomer van Sport Vlaanderen

Op zoek naar nog meer leuk wandelingen, zoek- of belevingstochten? Neem dan een kijkje op de website van De Sportzomer van Sport Vlaanderen. Je vindt er hopen inspiratie om de hele vakantie lang sportief bezig te zijn. Aan de kust en in het binnenland!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!