Radio 2 kustwandeling: Bredene

dinsdag 29 juni 2021 - 11:39
Samen met Sport Vlaanderen heeft Radio 2 een sportieve en interessante wandeling uitgedokterd in Bredene. Kim Debrie is jouw gids en neemt je mee op ontdekkingstocht door Bredene. Zorg dat je smartphone goed opgeladen is en maak onderweg ook enkele selfies. Dan kan je straks meedoen aan de selfiewedstrijd! Klaar? We vertrekken!

Start: Staf Versluyscentrum 

We starten onze wandeling aan het Staf Versluyscentrum, aan de Kapelstraat 76.

Welkom

't Paelsteenveld

Ga rechtsaf de wandelpromenade in door het park ‘t Paelsteenveld.
 

't Paelsteenveld

Duinenplein

Loop door tot het einde, dan linksaf naar de Kapelstraat tot aan het Duinenplein.

Duinenplein

Twinsclub 

Ter hoogte van het speelpleintje rechtsaf naar de houten vlonder. Dan rechtdoor op dit wandelpad tot aan de kruising met de Parklaan, dan rechtsaf via de lichten over de Koninklijke Baan, volg dan het wandelpad op naar boven en dan terug naar beneden richting Twinsclub.

Twinsclub

Spioenkop

Na een zalige verpozing weer naar boven en dan linksaf in het duinenpad, rechtdoor volgen tot voorbij strandpost 2 en 3, vanaf strandpost 3 kun je het duinenpad beneden volgen of de avontuurlijke paden bergop en bergaf nemen tot aan de spioenkop.

Spioenkop

Paelsteenpanne

Ga terug naar beneden op het duinenpad (mits kleine afwijking werk Albedo)  dat je volgt tot aan strandpost 6. Daar rechtsaf onder de tunnel door, voorbij de tunnel het pad naar rechts nemen tot aan de Klemskerkestraat, dan linksaf tot aan de visserskapel.

Paelsteenpanne

Visserskapel

De Kapelstraat terug oversteken naar het park ’t Paelsteenveld, daar via de wegeltjes tot aan het werk ‘Unstable Terrritories’.

Visserskapel

Unstable Territories

Volg nu de wegeltjes tot je terug uitkomt aan het MEC Staf Versluys.

Unstable Territories

Wandel en win!

Wandelen is gezond. Wandelen én allerhande weetjes ontdekken is bovendien leuk. En wandelen én winnen, dat is nog leuker, toch? 

Dankzij Sport Vlaanderen kan je een waardebon van 30 euro winnen voor een sportwinkel in je buurt!

Wat moet je doen?

1. Maak een selfie tijdens één van de Radio 2 Kustwandelingen of tijdens één van de leuke belevingstochten in het binnenland.

2. Download en open de Radio 2-app en kies onderaan 'reageer'. Stuur je foto door met #kustwandeling en geef ook je e-mailadres door. Meer hoef je niet te doen om kans te maken op een waardebon van 30 euro bij een sportwinkel in je buurt! 

De Sportzomer van Sport Vlaanderen

Op zoek naar nog meer leuk wandelingen, zoek- of belevingstochten? Neem dan een kijkje op de website van De Sportzomer van Sport Vlaanderen. Je vindt er hopen inspiratie om de hele vakantie lang sportief bezig te zijn. Aan de kust en in het binnenland!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!