Radio 2 Kustwandeling : De Haan - Wenduine

dinsdag 29 juni 2021 - 15:01
Kim Debrie neemt je mee op ontdekkingstocht in Wenduine en De Haan. Natuur, cultuur, spel en romantiek, het komt allemaal aan bod tijdens deze wandeling. Zorg dat je smartphone goed opgeladen is en maak onderweg ook enkele selfies. Dan kan je straks meedoen aan de selfiewedstrijd! Klaar? Start!

Start: Infokantoor Wenduine

We starten deze wandeling aan het Infokantoor Wenduine. Dat vind je in de Leopold II-laan, in De Haan. 

Start: Infokantoor Wenduine

Schoon en groot volk

Via de Kerkstraat wandelen we naar de H.-Kruisverheffingskerk. 

Schoon en groot volk

Een gier op een paal

Via de Kruisstraat en de Tennislaan wandelen we naar het Astridplein. Hier kan je terecht voor een spelletje tennis-padel of minigolf en voor de kinderen zijn er 2 speelpleintjes.  Via de Mostreystraat neem je vervolgens de tweede straat aan je rechterkant, de Langestraat. Op de Ringlaan sla je links af en wandel je richting rotonde. Midden op de rotonde staat het Beaufort kunstwerk ‘Thinking of You ‘ van de Amerikaanse kunstenaar Jimmie Durham.

Een gier op een paal

Beeldenpark

Net voor de duinen nemen we de Manitobahelling naar de zeedijk toe: beeldenpark  ‘Sculptures@sea’. 

Beeldenpark

Spioenkop

Op het einde van de zeedijk wandelen we via  de Rotonde naar de Spioenkop, het rood-witte paviljoentje bovenop de 2de hoogste duin aan zee. Al meer dan een eeuw één van de meest romantische plekjes aan zee met een uniek vergezicht. 

Spioenkop

Benjamin

We wandelen het hoge duin naar beneden en via de kunstsite Persepit (met enkele monumentale werken van het kunstplatform Artslag) en het voetbalterrein de Kerremelkpit  (het enige  voetbalterrein in de duinen langs onze kust – op het einde van de 2de WO aangelegd door het Belgische leger met de hulp van Duitse krijgsgevangenen) wandelen we naar het 2de Beaufort kunstwerk middenin de duinen:  Benjamin van de Belgische kunstenares Maen Florin.

Benjamin

Duinbossen

Zie je de Hubertmolen ondertussen al tussen de duinen? We wandelen in de richting van deze molen uit 1886. Aan het kruispunt met de Koninklijke Baan (t.o.v. het woonzorgcentrum Duneroze) steken we veilig over en na  100 m. wandelen we rechts via een nieuw aangelegd pad naar het nieuwe uitkijkplatform in de Duinbossen van De Haan.

Duinbossen

Slieren maar!

We wandelen het duin terug naar beneden richting zee en nemen het afgesloten pad parallel met  de Koninklijk Baan. Via de Congolaan dwarsen we opnieuw de duinen. Aan de tramhalte ‘Konijnenpad’ steken we de Nieuwe Rijksweg veilig over en wandelen we het bos in op weg naar de speelzone Slierberg. 

Slieren maar!

Molenaarshuys

Via de wandelpaden in het bos keren we terug naar het centrum van Wenduine. Onze laatste stop is de Hubertmolen, voor een bezoek aan het Molenaarshuys. Via de Leopold II-laan wandelen we terug naar het infokantoor.

Molenaarshuys

Wandel en win!

Wandelen is gezond. Wandelen én allerhande weetjes ontdekken is bovendien leuk. En wandelen én winnen, dat is nog leuker, toch? 

Dankzij Sport Vlaanderen kan je een waardebon van 30 euro winnen voor een sportwinkel in je buurt!

Wat moet je doen?

1. Maak een selfie tijdens één van de Radio 2 Kustwandelingen of tijdens één van de leuke belevingstochten in het binnenland.

2. Download en open de Radio 2-app en kies onderaan 'reageer'. Stuur je foto door met #kustwandeling en geef ook je e-mailadres door. Meer hoef je niet te doen om kans te maken op een waardebon van 30 euro bij een sportwinkel in je buurt! 

De Sportzomer van Sport Vlaanderen

Op zoek naar nog meer leuk wandelingen, zoek- of belevingstochten? Neem dan een kijkje op de website van De Sportzomer van Sport Vlaanderen. Je vindt er hopen inspiratie om de hele vakantie lang sportief bezig te zijn. Aan de kust en in het binnenland!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!