Radio 2 Kustwandeling: De Panne

donderdag 28 juni 2018 - 13:14
Foto Westtoer
Radio 2 dokterde samen met Sport Vlaanderen een sportieve én interessante wandeling uit. Kim Debrie is jouw gastvrouw van dienst en hier vind je de wegen en de paadjes die je zo meteen in De Panne gaat ontdekken! Zorg dat je smartphone goed opgeladen is en maak onderweg ook enkele selfies. Dan kan je straks meedoen aan de selfiewedstrijd!

Start: Dienst Toerisme    

We starten deze wandeling aan de Dienst Toerisme, aan de Zeelaan 21. 
Luister nu naar het eerste fragment.

Start

Kykhillpark

Ga linksaf, volg de Zeelaan en op je linkerkant heb je de groene long van het centrum, het Kykhillpark. Sla de Hoge Duinenlaan in en volg het pad omhoog. Bij het tweede poortje kan je eventjes naar het uitkijkplatform en heb je er zicht op de mooie Dumontwijk.

Kykhillpark

Leopold II

Ga terug vanwaar je komt en volg de Hoge Duinenlaan tot aan de trambaan. Steek over en je komt op de Zeedijk. Sla linksaf en bewandel de Zeedijk tot het Leopold I standbeeld. Op het strand kun je ook het recente kunstwerk van Beaufort zien.

Leopold & Beaufort

Zeilwagens

Stap de Esplanade naar beneden af en neem het tweede straatje rechts. Tussen de gebouwen door ga je rechtdoor en kom je aan de oprit van het zeilwagencentrum die ook richting het strand loopt.

Zeilwagens

Een beetje geschiedenis

Sla nu linksaf. Je komt uit op de Dynastielaan uit. Deze straat volg je altijd rechtdoor tot aan het rondpuntje.

Een beetje geschiedenis

Natuurreservaat De Westhoek

Keer nu terug langs het rondpuntje en stap tot aan een overdekt zitbankje, volg dit kleine steegje richting de Groene Biezenlaan. Deze brede laan is gelegen langs het prachtige natuurreservaat De Westhoek. Dit gebied is zeker een bezoekje waard of ga eventjes op het uitkijkplatform kijken naar dit uitgestrekt gebied, dit wel zonder buggy/rolstoel. 
 

De Westhoek

Tram

Je volgt de Groene Biezenlaan tot aan de M. Calmeynlaan en deze straat volg je verder tot aan de Westhoeklaan. Sla linksaf en volg de Westhoeklaan tot aan het grote rondpunt (stopplaats tram).

Tram

Wandel en win!

Wandelen is gezond. Wandelen én allerhande weetjes ontdekken is bovendien leuk. En wandelen én winnen, dat is nog leuker, toch? 

Dankzij Sport Vlaanderen kan je een waardebon van 30 euro winnen voor een sportwinkel in je buurt!

Wat moet je doen?

1. Maak een selfie tijdens één van de Radio 2 Kustwandelingen of tijdens één van de leuke belevingstochten in het binnenland.

2. Download en open de Radio 2-app en kies onderaan 'reageer'. Stuur je foto door met #kustwandeling en geef ook je e-mailadres door. Meer hoef je niet te doen om kans te maken op een waardebon van 30 euro bij een sportwinkel in je buurt! 

De Sportzomer van Sport Vlaanderen

Op zoek naar nog meer leuk wandelingen, zoek- of belevingstochten? Neem dan een kijkje op de website van De Sportzomer van Sport Vlaanderen. Je vindt er hopen inspiratie om de hele vakantie lang sportief bezig te zijn. Aan de kust en in het binnenland!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!