Radio 2 Kustwandeling: Koksijde

dinsdag 29 juni 2021 - 11:53
Hier vind je de wegen en de paadjes die je zo meteen in Koksijde gaat ontdekken! Kim Debrie is jouw gids op alweer een leuke én leerrijke wandeling! Zorg dat je smartphone goed opgeladen is en maak onderweg ook enkele selfies. Dan kan je straks meedoen aan de selfiewedstrijd! Klaar? Start!

Klaar? Start!

Ga naar het Casinoplein, aan de achterzijde van het gemeentehuis. 

Start

Manneke Pis

Hou het gemeentehuis links van je en volg het steile paadje naar onder en meteen weer naar boven (F. Ropsweg) tot je restaurant Rosa rechtvoor je ziet. Stap hier links tot de Zeelaan. Steek de straat over en neem de Pierre Sorelaan rechtdoor tot je op het Bad Schallerbachplein aankomt.

Manneke Pis

Het huis van Jommeke

Met je rug naar ons Manneke Pis, stappen we de 2de straat links de  Gulden Vlieslaan in en nemen de 2de staat rechts (Lejeunelaan). Loop verder tot je op je linkerkant het speelpleintje ziet. Sla achter het speelpleintje de tweede straat linksaf in de Dromerijweg. Op het eerstvolgende kruispuntje steek je over en volg je de rechtse straat van de splitsing, de Kunstweg. Als je weer aan de Zeelaan komt, steek je die over en vervolg je weg in de Coosemanslaan. Als je op de grote drukke J. Van Buggenhoutlaan aankomt, steek (opletten) je deze baan over waar je de tweede straat aan de rechterkant neemt (Gloxiniaslaan). Ga de 2de straat rechts (Anemonenlaan) en de 1ste links (Tulpenlaan) in. Aan Tulpenlaan 46 heeft Kim nog wat info voor jou. 

Het huis van Jommeke

Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen

Vervolg verder en neem de 1ste straat links (Anjelierenlaan) waar je links even mag afbuigen om het volgende audiofragment te beluisteren.

Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen

Het bosje... 

Keer terug en laat het speelplein aan je linkerkant liggen, stap dus in de Ter Duinenlaan tot je aan de markt komt. Net voor de cinema en Cinécafé stap je links. Steek de straat over en duikel het bosje in... 

Het bosje... 

De molen

In het bosje volg je het paadje meteen links, volg het hoofdpaadje rechtdoor tot je op een je aan de linkerkant een geasfalteerd padje kan nemen. (Tip: hier is een losloopweide voor honden). Volg het padje rechts tot op de J Van Buggenhoutlaan en ga daar rechts het voetpad op. Je passeert even verder het kapelletje van Baaldjes Kruis. Luister even verder, ter hoogte van het zebrapad naar onderstaande geluidsfile.

De molen

De Keunekapel

Als je een auto was, dan moest je hier aan het rondpunt linksaf draaien. Maar als voetganger wijk je best even af naar rechts om daar de zebrapaden te nemen om de grote Leopold III-laan linksaf te gaan. Blijf op de rechterkant van de baan tot je even verder rechtsaf even volgende rode wandelknooppunten volgt met als eerste 37 en dan op elkaar aansluitend 36, 35, 33 en 32.  Op knooppunt 32 loop je nog éven verder rechtdoor tot je op de hoek met de Koninginnelaan links een witte kapel ziet opdoemen tussen het groen. 
 

De Keunekapel

We zijn er!

Keer even op je stappen terug tot op knooppunt 32. Ga hier linksaf in de Prins Boudewijnlaan en volg deze rechts mee tot je plots via een smal voetpaadje op de Tennislaan arriveert. Ga hier links, passeer aan het rondpuntje tearoom Siska, en stap links van dit etablissement verder in de Tennislaan. Blijf stappen tot je op de grote rotonde links het voetpad neemt en even verder onder de grond verdwijnt. Beluister hier het laatste fragment.
 

Einde!

Wandel en win!

Wandelen is gezond. Wandelen én allerhande weetjes ontdekken is bovendien leuk. En wandelen én winnen, dat is nog leuker, toch? 

Dankzij Sport Vlaanderen kan je een waardebon van 30 euro winnen voor een sportwinkel in je buurt!

Wat moet je doen?

1. Maak een selfie tijdens één van de Radio 2 Kustwandelingen of tijdens één van de leuke belevingstochten in het binnenland.

2. Download en open de Radio 2-app en kies onderaan 'reageer'. Stuur je foto door met #kustwandeling en geef ook je e-mailadres door. Meer hoef je niet te doen om kans te maken op een waardebon van 30 euro bij een sportwinkel in je buurt! 

De Sportzomer van Sport Vlaanderen

Op zoek naar nog meer leuk wandelingen, zoek- of belevingstochten? Neem dan een kijkje op de website van De Sportzomer van Sport Vlaanderen. Je vindt er hopen inspiratie om de hele vakantie lang sportief bezig te zijn. Aan de kust en in het binnenland!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!