Radio 2 Kustwandeling: Middelkerke

dinsdag 29 juni 2021 - 14:10
Hier vind je de wegen en de paadjes die je zo meteen in Koksijde gaat ontdekken! Kim Debrie is jouw gids op alweer een leuke én leerrijke wandeling! Zorg dat je smartphone goed opgeladen is en maak onderweg ook enkele selfies. Dan kan je straks meedoen aan de selfiewedstrijd! Klaar? Start!

Start

Starten doen bij de Oude Post, Joseph Casselaan 1. Daar vind je de toerismebalie van Middelkerke.

Start!

Stripmuur

Sla de Antoine van Cailliestraat in richting Zeedijk. Sla aan het Lunapark Reflex links af richting Westende tot aan de Alexander Ponchonstraat. Sla deze in, kruis de Leopoldlaan en de Koninginnelaan en ga rechtdoor de Ijzerlaan in. Wandel 200tal meter verder tot aan de straat Warande. Hier kom je de stripmuur van Suske en Wiske tegen.

Stripmuur

Normandpark

Ga via de Ijzerlaan verder en sla aan de overkant van de straat links de Lisbloemlaan in. Wandel tot het einde van de straat en sla aan het kruispunt met de Normandlaan links af. Een 80tal meters verder sla je rechts het Normandpark in. Als je het park binnenwandelt, neem je het pad links, via het toiletgebouw. Als je verder gaat, zie je aan je rechterkant De Straalvogel van Jommeke verschijnen.
 

Normandpark

Nero & Co

Na een bezoekje aan De Straalvogel, wandel  je verder op het pad langs het grasplein. Je blijft links het pad volgen, tot dat je het park kan verlaten via de Kleine Kerkweg. 

Je wandelt het straatje omhoog tot aan de Westendelaan. Daar sla je rechtsaf en steekje iets verder het zebrapad over en zet je je wandeling verder in de Tijl Uilenspiegellaan. Je draait deze straat naar links mee tot de Spermaliestraat. Daar zie je politiekantoor net voor je staan, met opnieuw een pareltje van een stripmuur, namelijk van Nero en Co.

Nero & Co

De Dronkenput

We zetten de wandeling verder via de Watervlietstraat. Op het einde van de straat sla je links, de Molenstraat in. Je wandelt 180m verder tot aan de Oostendelaan. Sla hier, aan de Crelan bank, rechts af. Wandel voorzichtig langs de Oostendelaan. Je passeert het Marktplein. Aan het kapelletje van de Kapelstraat sla je rechts in. Wandel de Kapelstraat helemaal door tot het einde, hier zie je de Dronkenput.

De Dronkenput

Kajakken door de polders

Zet je wandeling verder en ga links de Veldstraat in. Je draait de Veldstraat mee naar links en wandelt tot het einde van de straat. Op het kruispunt met de Franciscus Dierendonckstraat sla je rechtsaf. Je wandelt een 30tal m verder en daar sla je, net voor de parking, het wandelpad rechts in. Volg dit pad tot aan het water. Op deze plek gaat The Outsider Coast te water met de kajak voor een leuk avontuur met de kajak doorheen de polders. 

Kajakken door de polders

Het Waternest

Volg nu links het wandelpad verder langs het water. Voorbij de woonhuizen volg je het water tot aan het brugje. Eens over het brugje, neem je onmiddellijk rechts opnieuw het wandelpad langs het water. Draai met het water mee naar links. 

Aan je linker kant zie je een plas water liggen. Daarin zie je iets vreemd liggen. Volg het pad naar links, want daar staat een informatiebord over dit vreemde voorwerp.  

Het Waternest

Mountainbikeroute

Wandel verder op het wandelpad en vergeet niet te genieten van dit stukje natuur. Na enkele bochtjes kom je automatisch op de rijbaan Ter Yde. Deze baan sla je rechts in. Aan het einde van de straat kom je aan de Oostendelaan. Deze straat sla je links af en wandel je tot aan het zebrapad, waar je de straat kan oversteken. Daar wandel je rechtdoor de Sluisvaartstraat in. 300m verder kruis je de Duinenweg, maar je wandelt rechtdoor, het wandelpad in, in de duinen. 
 
Een 50tal meter verder op je linker kant zie je een padje om de duinen in te gaan die toegang geeft tot de speeltuin van de beste mountainbike- en cylcocrosstoppers, zoals Sven Nys en Mathieu van der Poel. 

Mountainbikeroute

Wandel en win!

Wandelen is gezond. Wandelen én allerhande weetjes ontdekken is bovendien leuk. En wandelen én winnen, dat is nog leuker, toch? 

Dankzij Sport Vlaanderen kan je een waardebon van 30 euro winnen voor een sportwinkel in je buurt!

Wat moet je doen?

1. Maak een selfie tijdens één van de Radio 2 Kustwandelingen of tijdens één van de leuke belevingstochten in het binnenland.

2. Download en open de Radio 2-app en kies onderaan 'reageer'. Stuur je foto door met #kustwandeling en geef ook je e-mailadres door. Meer hoef je niet te doen om kans te maken op een waardebon van 30 euro bij een sportwinkel in je buurt! 

De Sportzomer van Sport Vlaanderen

Op zoek naar nog meer leuk wandelingen, zoek- of belevingstochten? Neem dan een kijkje op de website van De Sportzomer van Sport Vlaanderen. Je vindt er hopen inspiratie om de hele vakantie lang sportief bezig te zijn. Aan de kust en in het binnenland!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!