Aubergine op z'n Koreaans

dinsdag 7 juni 2016 - 11:30
De groente van de maand is aubergine. Die wordt bij ons vaak in ovenschotels verwerkt.

De groente van de maand is aubergine. Die wordt bij ons vaak in ovenschotels verwerkt.

Maar om bij het volgende feestje iets origineler uit de hoek te komen, geven we jou een tip uit de Koreaanse keuken - van de Gents-Koreaanse Ae Jin Huys van cateringbedrijf Mokja.

Ingrediënten

Maak een dressing met deze ingrediënten:

  • 1 teentje look (gepureerd)
  • fijne ringetjes van 2 stengels lenteui
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1-2 eetlepels gedroogde chilivlokken
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 2 eetlepels vers geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

En dan de aubergines:

  1. Snijd 4 middelgrote aubergines in de lengte tot 4 partjes
  2. Stoom de aubergine beetgaar

Meer info over Ae Jin Huys vind je via mokja.be of via de pagina van Mokja op Facebook

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!