Crumble van prei
vr 19 apr. - 6:51
Een bijgerecht dat jij bij heel wat kan opdienen. Bij een stukje varkensvlees, maar ook bij een stukje vis. Het is heerlijk omdat het zo afsmaakt door die korst.
Een bijgerechtdat jij bij heel wat kan opdienen. Bij een stukje varkensvlees, maar ook bij een stukje vis. Het is heerlijk omdat het zo afsmaakt door die korst
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 6 preistengels
- 120 g bloem
- 130 g koude boter + wat extra voor de schotel
- 50 g geraspte comtékaas
- 1 el olie
- zout en peper
BEREIDING
- Haal de harde groene stukken van de prei, was de stengels, snij in plakjes. Warm 50 g boter en een scheutje olie in een pan en laat de prei daarin 20 minuten zacht stoven. Roer nu en dan.
- Doe de bloem in een kom en voeg de in stukjes gesneden koude boter toe. Doe ook de comté erbij en meng met de vingertoppen tot een korrelige structuur. Zet koud weg.
- Beboter een ovenschotel. Warm de oven voor tot 180 C°. Doe de prei in de schotel en bedek met crumble. Bak 30 minuten in de oven en dien onmiddellijk op.