Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

De kookketting: Gesmoorde kip met ajuin en sojasaus op Manja's wijze

wo 4 jan. - 3:30

Een recept van Jonas Van Poucke uit Gent.
gestoofde kip
Een recept van Jonas Van Poucke uit Gent.
Vooraf:
  • Tijd: 15min voorbereiding + ongeveer 60min
Ingrediënten
  • 3 kippebouten, 2 kippevleugels, 1 kippehals
  • 3 kleine ajuin in grove stukken gesneden
  • 6 tenen look in grove stukken gesneden
  • Eerste keer vocht:
    • 30ml water
    • 30ml mirin
    • 30ml lichte sojasaus
    • 30ml ciderazijn
    • 30ml balsamicoazijn (goede kwaliteit)
    • 30ml Noily Pratt
  • Tweede keer vocht:
    • 30ml water
    • 30ml mirin
    • 60ml lichte sojasaus
    • 60ml balsamicoazijn
  • Overig vocht: water
  • Eetlepel maïzena
  • Peper en zout
  • Serveer er gekookte aardappelen of frieten bij + salade, tomaat, etc.
Werkwijze
1. Kip opbakken waarbij iedere stuk contact heeft met de bodem. Desnoodsin meerdere keren opbakken en bij iedere opbak vet afgieten en pan schoonmaken.
2. Verse olie in de pan doen en 1/2 van de look fruiten. Nadien 1/2 van de ajuin glazig (maar niet bruin) fruiten. Bestrooi met een eetlepel maïzena.
3. Houdt de gefruite ajuin op de bodem en schik er de opgebakken kip op. Leg de overige (rauwe) ajuin en look op de kip. Bestrooi met peper en zout.
4. Voeg onmiddellijk een eerste keer vocht toe (zie Ingredienten). Laat op een zo laag mogelijk vuur sudderen tot bijna al het vocht verdampt is.
6. Voeg een tweede keer vocht toe (zie Ingredienten) wanneer bijna al het vocht verdampt is.
7. Laat terug op laag vuur sudderen en voeg water toe indien nodig. De kip moet telkens net onder water staan zodat de saus vloeibaar maar niet stromend blijft.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet