Espinacas amb pasas (Bladspinazie met rozijnen)
vr 26 okt. - 2:00
Een typisch Catalaans bijgerecht en/of tussengerecht om afscheid te nemen van Barcelona.
Een typisch Catalaans bijgerecht en/of tussengerecht om afscheid te nemen van Barcelona.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 1 kg spinazie
- 4 el olijfolie
- 4 knoflookteentjes
- 60 gr rozijnen
- 50g pijnboompitten
- 1 el tomatenpuree
- 1 laurierblaadje
- 1 el cognac of sherry
- zout & cayennepeper
BEREIDING
- De rozijnen wassen en inweken in de cognac of sherry.
- De spinazie goed wassen en wat laten uitlekken.
- De spinazie laten slinken in een pan totdat die halfgaar is. Het overtollige water afgieten en het water uit de spinazie knijpen.
- De olie verhitten en hierin de fijngehakte knoflook toevoegen totdat de knoflook een mooie glanzige kleur aanneemt. De tomatenpuree toevoegen en kort meebakken. Voeg de spinazie en de rozijnen toe.
- Met het laurierblad constant omscheppen totdat er geen vocht meer is in de pan.
- Ondertussen kunnen de pijnboompitten worden geroosterd in een droge koekepan.
- Het laurrierblad uit de spinazie verwijderen.
- Voeg de pijnboompitten toe en nog even kort meebakken. Met zout en peper op smaak brengen.