Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Espinacas amb pasas (Bladspinazie met rozijnen)

vr 26 okt. - 2:00

Een typisch Catalaans bijgerecht en/of tussengerecht om afscheid te nemen van Barcelona.
Espinacas amb pasas (Bladspinazie met rozijnen)

Een typisch Catalaans bijgerecht en/of tussengerecht om afscheid te nemen van Barcelona.

INGREDIENTEN
(4 personen)

  • 1 kg spinazie
  • 4 el olijfolie
  • 4 knoflookteentjes
  • 60 gr rozijnen
  • 50g pijnboompitten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el cognac of sherry
  • zout & cayennepeper


BEREIDING

  • De rozijnen wassen en inweken in de cognac of sherry.
  • De spinazie goed wassen en wat laten uitlekken.
  • De spinazie laten slinken in een pan totdat die halfgaar is. Het overtollige water afgieten en het water uit de spinazie knijpen.
  • De olie verhitten en hierin de fijngehakte knoflook toevoegen totdat de knoflook een mooie glanzige kleur aanneemt. De tomatenpuree toevoegen en kort meebakken. Voeg de spinazie en de rozijnen toe.
  • Met het laurierblad constant omscheppen totdat er geen vocht meer is in de pan.
  • Ondertussen kunnen de pijnboompitten worden geroosterd in een droge koekepan.
  • Het laurrierblad uit de spinazie verwijderen.
  • Voeg de pijnboompitten toe en nog even kort meebakken. Met zout en peper op smaak brengen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet