de madammen
Zo maak je hachis parmentier
In de keuken
do 4 nov. - 2:30
Wat heb je nodig: (4 personen)
- 1 kilo aardappelen
- 2 uien
- 150 gr boter
- 2 eieren
- 3 eetl mosterd
- 500 gr rundergehakt
- 3 dl melk
- 200 gr geraspte kaas
- 1 dl rode wijn
- 1 eetl azijn
- 1 eetl suiker
- 4 eetl paneermeel
- nootmuskaat
- zout en versgemalen peper
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 150 C en zet voor de aardappelen een pan met ruim gezouten water op. Pel en snipper de uien.
Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak hierin de uiensnippers zachtjes circa drie minuten. Klop de eieren met wat zout, peper, een snufje nootmuskaat, mosterd en paneermeel. Kneed dit mengsel door het gehakt tot een egale massa.
Voeg het gehaktmengsel toe aan de uitjes en bak het rul met een vork. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af, voeg meteen de melk en een klontje boter toe en stamp ze fijn. Breng op smaak met zout en peper.
Smeer een kleine taartvorm in met boter en breng laagje voor laagje de puree en het gehaktmengsel aan. Bestrooi het laatste laagje met geraspte kaas en zet de taart 15 minuten in de oven.
Meng voor de saus de wijn, de azijn, suiker en wat zout en peper. Verwarm in een pannetje en laat het tot driekwart van de oorspronkelijke hoeveelheid inkoken. Voeg vlak voor het opdienen de boter in klontjes toe, terwijl je met een garde de saus opklopt.
Verdeel de taart in punten en serveer met de saus. Ook een salade smaakt er lekker bij.