Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je hachis parmentier

In de keuken

do 4 nov. - 2:30

Een klassieker, ook bekend als parmentier van gehakt en aardappelen én de favoriet allertijden van Cathérine Vandoorne bij 'De Madammen'.
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 2 uien
  • 150 gr boter
  • 2 eieren
  • 3 eetl mosterd
  • 500 gr rundergehakt
  • 3 dl melk
  • 200 gr geraspte kaas
  • 1 dl rode wijn
  • 1 eetl azijn
  • 1 eetl suiker
  • 4 eetl paneermeel
  • nootmuskaat
  • zout en versgemalen peper

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 150 C en zet voor de aardappelen een pan met ruim gezouten water op. Pel en snipper de uien.

Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak hierin de uiensnippers zachtjes circa drie minuten. Klop de eieren met wat zout, peper, een snufje nootmuskaat, mosterd en paneermeel. Kneed dit mengsel door het gehakt tot een egale massa.

Voeg het gehaktmengsel toe aan de uitjes en bak het rul met een vork. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af, voeg meteen de melk en een klontje boter toe en stamp ze fijn. Breng op smaak met zout en peper.

Smeer een kleine taartvorm in met boter en breng laagje voor laagje de puree en het gehaktmengsel aan. Bestrooi het laatste laagje met geraspte kaas en zet de taart 15 minuten in de oven.

Meng voor de saus de wijn, de azijn, suiker en wat zout en peper. Verwarm in een pannetje en laat het tot driekwart van de oorspronkelijke hoeveelheid inkoken. Voeg vlak voor het opdienen de boter in klontjes toe, terwijl je met een garde de saus opklopt.

Verdeel de taart in punten en serveer met de saus. Ook een salade smaakt er lekker bij.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet