Koolsla als anti-stress middel...
di 22 sep. - 9:25
Witte kool heeft voor Marica een dubbel 'gebruik': je maakt er heerlijke sla van en je wordt er rustig van...
Bij ons wordt witte kool vaak gegeten met witte saus en natuurlijk kennen wij de laatste jaren ook de bekende coleslaw, koude witte kool met geraspte wortelen, ui en appel en opgediend met een lekker sausje of vinaigrette.
Ook bij Marica in het Slavische restaurant Gurman in Sterrebeek is de witte koolsla razend populair bij de klanten. Marica verklapt ons vandaag haar verrassend eenvoudige recept. En ze verklapt ook dat witte kool snijden een soort therapeutische betekenis heeft voor haar...
[ds nid:48172|build_mode:teaser]
De koolsla van Marcia
Maak je witte koolsla altijd een dag op voorhand, zodat de kool goed kan "weken" in de saus en zo zachter wordt.
- snij de witte kool heel fijn (met de mandoline of een rasp)
- voeg slaolie, zout en azijn toe
- laat een dag staan en smakelijk!
Een extra tip van Marica: maak het recept verschillende keren. Zo weet je precies hoeveel zout en azijn je er naar jouw smaak aan toe moet voegen. Oefening baart kunst!