Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Luikse salade

ma 21 jan. - 7:18

Een klassieker van over de taalgrens vandaag. Met enkele eenvoudige ingrediënten zet je in geen tijd een volwaardige maaltijd op tafel die jong en oud zal smaken.
luikse salade

Een klassieker van over de taalgrens vandaag. Met enkele eenvoudige ingrediënten zet je in geen tijd een volwaardige maaltijd op tafel die jong en oud zal smaken.

INGREDIENTEN
(4 personen)

  • 500 g groene boontjes
  • 10 kleine vastkokende aardappelen
  • 2 uitjes, in grove halve ringen
  • 500 g gerookt buikspek, in plakjes
  • 3 klontjes boter
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 1 scheutje water
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 scheutje witte azijn
  • peper van de molen - grof zeezout


BEREIDING

  • Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  • Spoel de aardappelen af onder koud stromend water en stoom ze gaar in een stoommandje.
  • Giet de boontjes af en spoel enkele minuten onder koud stromend water.
  • Pel de aardappelen en snijd in plakjes.
  • Doe de boontjes in een grote kookpot.
  • Bak het buikspek goudbruin in een klontje boter.
  • Doe de gebakken spekblokjes bij de boontjes.
  • Doe een extra klontje boter bij het bakvet van het spek en bak hierin de aardappelpartjes krokant.
  • Doe de aardappelen bij de spekblokjes en boontjes.
  • Doe een extra klontje boter bij het bakvet van de aardappelen en bak de uien hierin aan.
  • Doe de ui bij de rest van de groenten en de spekblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Los het aardappelzetmeel op in een scheutje water en bind hiermee de kippenbouillon.
  • Breng de saus op smaak met een scheutje azijn.
  • Warm de groenten met de spekblokjes even op en lepel er een beetje saus over. Verdeel over twee borden.


(Bron: Jan Buytaert)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet