Siska maakt 'Babi ketjap'
di 26 jan. - 11:30
Siska Andaka maakt vandaag voor ons een typisch Indonesisch gerecht klaar: babi ketjap!
Siska Andaka staat in de keuken van het Indonesisch restaurant “Gado Gado” in Gent. Zij heeft een origineel recept voor varkensvlees. En dat is geen evident ingrediënt voor Indonesië, omdat er veel moslims wonen. Maar Siska eet het dus wel en zij maakt er 'Babi Ketjap' van, gestoofd varkensvlees in zoete sojasaus.
Ingrediënten
- 1 kg varkenswangen
- 4 teentjes geperste knoflook
- 2 cm fijn gesneden gember
- 1/4 citroen
- 1 theelepel oestersaus
- 2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap manis)
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie (maïs of arachideolie)
- 250 ml water
- zout
- peper
Bereiding
- Snij het vlees in stukken.
- Verhit de olie in een stoofpot en voeg het vlees toe.
- Schroei de stukken vlees tot ze een goud-bruine kleur hebben.
- Voeg er de geperste knoflook en gember aan toe en af en toe roeren.
- Voeg het water en citroen bij, blijf roeren.
- Laat het vlees even sudderen. Als het water kookt, voeg dan zout, suiker, sojasaus en oestersaus toe.
- Nog even laten koken tot het vlees zacht wordt.
- Af en toe proeven en voeg naar eigen smaak een beetje zout en/of peper toe.