Spaghetti alla carbonara
ma 12 nov. - 2:30
We hebben het allemaal wel al eens voorgehad: je weet niet wat klaarmaken en je hebt bovendien weinig ingred^¨enten in huis... Dan is dit gerecht ideaal!

We hebben het allemaal wel al eens voorgehad: je weet niet wat klaarmaken en je hebt bovendien weinig ingred^¨enten in huis... Dan is dit gerecht ideaal!
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 360 g spaghetti
- 160 g pancetta of spekreepjes
- 3 of 4 eieren
- gemalen parmigiano reggiano
- 1 sjalot of een klein ajuintje
- olijfolie
- zout
- zwarte peper
BEREIDING
- Laat de sjalot of de ui slinken in olijfolie en voeg de in reepjes gesneden pancetta of de spekreepjes toe.
- Kook de spaghetti al dente in een grote hoeveelheid gezouten water, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking .
- Kluts intussen de eieren met gemalen kaas. Giet de pasta af, maar zorg dat hij nog enigszins vochtig blijft. Bewaar een beetje kookvocht.
- Doe de pasta in de pan met het spek en de ui of de sjalot, daarna doe je het eiermengsel en de gemalen kaas erbij. Meng goed en schep er indien nodig een aantal lepels kookvocht bij.
- Kruid met peper (en een heel klein beetje zout)