Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Veggie Valentine op z’n Thais

vr 12 feb. - 7:19

Speciaal voor Valentijn maakt Jeroen een pittige Thaise soep waarin je de groenten gaart terwijl je aan tafel zit...
Speciaal voor Valentijn maakt Jeroen een pittige Thaise soep waarin je de groenten gaart terwijl je aan tafel zit. Perfect dus voor een romantische tête à tête. Het soepje vraagt relatief weinig tijd om klaar te maken zodat je extra veel tijd over hebt voor je geliefde.

INGREDIËNTEN: (4 personen)

  • 200 g minibloemkool
  • ½ courgette
  • 125 g minimaïs
  • 2 wortelen
  • 2 portobello champignons
  • ¼ Chinese kool
  • 100 g sugar snaps
  • 200 g tofu
  • 200 g seitan
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 30 g gember
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 l groentebouillon
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 80 g tomatenpuree (concentraat)
  • 3 limoenblaadjes
  • olijfolie
  • zout
Voor de sausjes:
hier.
Bouillon en groenten:
  • Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper. Schil en snipper de gember.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een hoge ketel. Stoof de sjalotten met de look, chili en gember op een matig vuur.
  • Doe er currypasta en tomatenpuree bij en bak even mee.
  • Blus met de kokosmelk en leng aan met warme bouillon. Doe er de limoenblaadjes bij en kruid met zout.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de courgette in fijne repen zonder de zaadjes. Halveer de maïskolfjes. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakken. Spoel de Chinese kool en snipper ze fijn. Leg al deze groenten met de sugar snaps op een schaal.
  • Snijd de tofu en seitan in blokjes en leg ze bij de groenten.
  • TIP: Tofu wordt gemaakt van sojamelk, seitan van gluten. Je geeft ze smaak door ze net als de groenten kort in de bouillon op te warmen.
Limoensaus:
  • Pers de limoenen en meng het sap met bruine suiker, sesamolie en sojasaus.
  • Rasp er wat gember bij en roer er gesnipperde munt door.
Afwerken en serveren:
  • Doe de kokende soep in een (Thais) fondustel.
  • Laat de gasten zelf de groenten garen in de bouillon.
  • Geef er zoetzure chilisaus en limoensaus bij.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet