Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je het perfecte wentelteefje

In de keuken

do 27 okt. - 2:58

Een wentelteefje is een zoet broodgerecht. Het is populair als ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika en is ook bekend onder de naam verloren of gewonnen brood.
Wentelteeftje
© Getty Images

De term verloren/gewonnen brood heeft te maken met de wijze waarop dit gerecht is ontstaan. In vroegere tijden gooide men geen voedsel weg, daarom was het gewoonte om oud (maar nog niet beschimmeld) brood weer eetbaar te maken door middel van dit recept.

Tegenwoordig wordt het niet vaak meer om deze reden gemaakt, maar veeleer omdat men het zoete gerecht als een lekkernij beschouwt. 

Wat heb je nodig: (2 wentelteefjes)

  • 4 sneetjes (oud) brood
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 theelepel kaneel
  • boter
  • fijne suiker

Aan de slag!

Breek het ei boven een beslagkom.

Doe de scheut melk erbij en de kaneel.

Pak een garde en klop alles door elkaar.

Haal de boterham door de beslagkom, draai hem om en laat hem drijven.

Verhit een klontje boter in een koekenpan.

Haal de boterham uit de beslagkom (beetje laten uitlekken).

en leg hem in de koekenpan.

Bak de wentelteef in drie tot vijf minuten aan beide kanten goudbruin.

Haal de wentelteef uit de pan en leg hem op een bordje.

Bestrooi met een beetje fijne suiker en serveer meteen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet