
de madammen
Zo maak je het perfecte wentelteefje
In de keuken
do 27 okt. - 2:58

De term verloren/gewonnen brood heeft te maken met de wijze waarop dit gerecht is ontstaan. In vroegere tijden gooide men geen voedsel weg, daarom was het gewoonte om oud (maar nog niet beschimmeld) brood weer eetbaar te maken door middel van dit recept.
Tegenwoordig wordt het niet vaak meer om deze reden gemaakt, maar veeleer omdat men het zoete gerecht als een lekkernij beschouwt.
Wat heb je nodig: (2 wentelteefjes)
- 4 sneetjes (oud) brood
- 2 eieren
- 1 dl melk
- 1 theelepel kaneel
- boter
- fijne suiker
Aan de slag!
Breek het ei boven een beslagkom.
Doe de scheut melk erbij en de kaneel.
Pak een garde en klop alles door elkaar.
Haal de boterham door de beslagkom, draai hem om en laat hem drijven.
Verhit een klontje boter in een koekenpan.
Haal de boterham uit de beslagkom (beetje laten uitlekken).
en leg hem in de koekenpan.
Bak de wentelteef in drie tot vijf minuten aan beide kanten goudbruin.
Haal de wentelteef uit de pan en leg hem op een bordje.
Bestrooi met een beetje fijne suiker en serveer meteen.