Winters stamppotje
wo 14 dec. - 3:00
Een hartverwarmend stamppotje, ideaal voor deze tijd van het jaar.
Een hartverwarmend stamppotje, ideaal voor deze tijd van het jaar.
INGREDIENTEN
(2 personen)
- 4 aardappelen
- 4 wortelen
- 60g boter
- 1 blokje kippenbouillon
- een snuifje peper
- 100g spekblokjes
- 1 ajuin
- nootmuskaat
BEREIDING
- Schil de aardappelen en snij ze overlangs in 2.
- Schil de wortelen en snij ze ook overlangs in stukjes.
- Kook de aardappelen samen met de wortelen in water (zodanig dat de aardappelen juist onderstaan) met een blokje kippenbouillon gedurende 20 min.
- Neem ondertussen de ajuin, schil hem en snij in fijne schijven.
- Bak de ajuin op een laag vuurtje in wat boter. Schep om tot ze goudbruin gebakken zijn.
- Laat de spekblokjes op een laag vuurtje uitbakken. Giet het vet af.
- Als de aardappelen gekookt zijn, giet je het water af.
- Stamp de aardappelen en de wortelen grof samen met een stukje goede boter (hoeveboter).
- Voeg goed wat peper toe.
- Een beetje nootmuskaat mag er ook bij.
- Dresseer een diep bord als volgt: schep de aardappelpuree in het midden van het bord. Leg hier bovenop wat gebakken ajuin en daarop het spek.