Yoghurtsoep
di 15 dec. - 10:30
Yoghurt dat je zo op z'n eentje, of in een dessert of een dressing. Maar ja kan er nog andere dingen mee maken: soep!
Yoghurt wordt bij ons vaak gebruikt in een dessert of een dressing. Maar de Turkse hobbykok Beyhan Agirdag, uit Maasmechelen, heeft een origineler recept voor yoghurt: waarom zou je er geen soep mee maken ?
[ds nid:49196|build_mode:teaser]
Ingrediënten
- 250ml yoghurt
- 1,5l water
- een eierdooier
- 4 eetlepels gebroken tarwe (Yarma)
- 2eetlepel groene linzen
- olie
- gedroogde munt
- Doe het water in een grote soepketel
- Voeg de yoghurt, het eigeel en het gebroken tarwe erbij.
- Roer voortdurend tot het begint te koken. Opgelet : continu blijven roeren ! Anders dreigt je soep te mislukken…
- Voeg de groene linzen er bij en kook ze ongeveer 45minuten op een zacht vuur.
- Zet een andere kleine pan op het vuur, voeg de olie toe, strooi dan wat gedroogde munt er bij.
- Als de soep begint te koken, giet je het mengsel in de soep.
- Breng de soep op smaak met wat zout (als ze te dik is, kun je er altijd wat water bij doen).
Smakelijk!