Frank Fol kookt met pompoen
vr 4 okt. - 0:28
Het is volop pompoenseizoen en dus het moment om groentenkok Frank Fol aan het woord te laten over deze toch wel bijzondere groente. Enkele jaren geleden bijna vergeten, maar nu aan een indrukwekkende
Het is volop pompoenseizoen en dus het moment om groentenkok Frank Fol aan het woord te laten over deze toch wel bijzondere groente.
Enkele jaren geleden bijna vergeten, maar nu aan een indrukwekkende comeback bezig...
Recept: Pompoen mét risotto - maar zonder rijst
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- zout & peper
- boter
- geraspte Belgische Oud Brugge (of Parmezaan)
- sprot of Ganda ham
- hazelnootkruim
- rauwe spruitjes
Bereiding:
- Pompoen in kleine, fijne stukjes snijden, ongeveer de grootte van een rijstkorrel
- Garen in water, kruiden met oa zout en peper.
- Geraspte Belgische Oudbrugse of Parmesan en boter toevoegen.
- Afwerken met sprot of Belgische ham, hazelnootkruim en fijngesneden (rauwe) spruitjes.
- Zo krijg je een pittig krokantje op een bedje van zachte pompoenrisotto.