Gedroogde ham met mozarella en verse vijgen
ma 17 dec. - 2:30
Italiaanse inspiratie vandaag. Eenvoudig en heel lekker.

Italiaanse inspiratie vandaag. Eenvoudig en heel lekker.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 8 dunne vellen rauwe ham (stijl Ganda, Parma, enz.)
- 4 rijpe vijgen
- 2 bollen mozzarella (liefst mozarella di buffala of buffelmozarella)
- 4 el grote pijnboompitten
Voor de dressing:
- 1 dl olijfolie
- 2 el oude aceto balsamico
- een scheutje citroensap
- peper en zout
BEREIDING
- Droog de ham in een oven van 100° tot de vellen krokant zijn. Houd de deur op een kier tijdens het drogen. Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met antikleeflaag.
- Haal de plakjes ham uit de oven en leg ze op keukenpapier.
- Veeg de vijgen schoon, snijd de punten af en snijd iedere vijg in vier partjes.
- Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in plakken.
- Klop de ingrediënten voor de dressing tot een emulsie.
- Schik de ingrediënten op de borden.
- Lepel de saus over de bordspiegel en versier met de gedroogde ham.