Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Gedroogde ham met mozarella en verse vijgen

ma 17 dec. - 2:30

Italiaanse inspiratie vandaag. Eenvoudig en heel lekker.
Gedroogde ham met mozarella en verse vijgen

Italiaanse inspiratie vandaag. Eenvoudig en heel lekker.

INGREDIENTEN
(4 personen)

  • 8 dunne vellen rauwe ham (stijl Ganda, Parma, enz.)
  • 4 rijpe vijgen
  • 2 bollen mozzarella (liefst mozarella di buffala of buffelmozarella)
  • 4 el grote pijnboompitten


Voor de dressing:

  • 1 dl olijfolie
  • 2 el oude aceto balsamico
  • een scheutje citroensap
  • peper en zout


BEREIDING

  • Droog de ham in een oven van 100° tot de vellen krokant zijn. Houd de deur op een kier tijdens het drogen. Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met antikleeflaag.
  • Haal de plakjes ham uit de oven en leg ze op keukenpapier.
  • Veeg de vijgen schoon, snijd de punten af en snijd iedere vijg in vier partjes.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in plakken.
  • Klop de ingrediënten voor de dressing tot een emulsie.
  • Schik de ingrediënten op de borden.
  • Lepel de saus over de bordspiegel en versier met de gedroogde ham.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet